Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав першочергові рішення, які необхідно ухвалити для відновлення справедливості в Україні.

 «За чотири роки ми зробили водночас і багато, але точно знаю, що ми зробили мало. Ми не пройшли точки неповернення. Нам потрібно змінювати країну, зробити країну по-справжньому демократичною, по-справжньому розвинутою. Я глибоко переконаний, що люди чекають до нас не того, щоб політики за півтора-два роки до виборів починали мірятись рейтингами. Ми повинні розуміти, що до виборів у нас є шанс прийняти надважливі рішення», - заявив очільник українського Уряду. Також він назвав чіткі завдання, які необхідно спільно вирішити усім гілкам влади для розбудови справедливої, демократичної та економічно-розвиненої держави:

Антикорупційний суд

«Чи можливо збудувати сильну економіку, коли ми маємо величезний виклик – проблему корупції? Чи прийдуть до нас інвестиції? Чи зможемо ми відкрити потенціал для створення нових робочих місць, підвищення заробітних плат? Ні. Нам треба побороти корупцію, і тому нам потрібно в цьому скликанні, на цій сесії створити антикорупційний суд. І не просто його створити, а зробити так, щоби цей суд виніс перші вироки тим корупціонерам, які сплутали власну кишеню з національними інтересами»

Завершити реформу децентралізації

«Ми маємо завершити реформу децентралізації. Для цього нам потрібно провести конституційні зміни, закріпити місцеве самоврядування на всіх рівнях, починаючи від громади і закінчуючи областями».

Вирішити конфлікт владних повноважень

«Нам треба врешті решт прийняти рішення – ми парламентсько-президентська країна або президентсько-парламентська. Ми маємо визначити сфери відповідальності і компетенції усіх рівнів влади. Чітко вказати – хто за що відповідає. Тоді ми отримаємо зовсім іншу якість державного управління.

Зміни до виборчої системи

«Діюча виборча система є неприйнятною. Діюча виборча система корумпує сьогодні виборчий процес. Стало нормою в нашій країні, коли люди купують голоси. Ми маємо шанс це змінити. Ми маємо створити нормальну прозору систему, де кожен зможе реалізувати себе. І коли буде побудований якісний діалог з українським суспільством і ми будемо поважати людей, приходячи на вибори і обіцяти тільки те, що ми можемо зробити, а не купувати за гроші , часто крадені гроші, голоси українців».

Об’єднатись заради України

«Ми можемо починати змагатись у політичній боротьбі.  Не має значення, хто в якій боротьбі переможе. Важливо, в якій країні ми будемо жити. І змінити ситуацію ми можемо тільки разом. Давайте разом повернемо відчуття гідності кожному українцю»



Переглядів: 1807
Поширень: 0