12 лютого особовий склад бійців Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області провів для любителів зимової риболовлі навчання з правил безпеки на льоду.

Наразі товщина льоду в акваторії річки Південний Буг, становить близько 8 сантиметрів.

Однак через відлигу та непостійну температуру виходити на лід нині небезпечно.

Бійці Служби порятунку також здійснили патрулювання на аероглісері від мікрорайону Сабарів до місця забору води підприємства «Вінницяоблводоканал». Рибалкам, що цього дня вийшли на замерзлу водойму рятувальники роздали пам’ятки з основним алгоритмом дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Здебільшого рибалки зі стажем переконували, що ретельно дбають про власну безпеку і завжди мають при собі спорядження та підручні засоби, якими можна врятуватися. Аби небезпечне захоплення було приємним, а не фатальним, бійці Служби «101» просять любителів зимового екстриму не лише дбати про безпеку і знати всі правила поведінки на льоду, а й не забувати про сувору заборону вживання міцних напоїв. Загалом під час профілактичної роботи фахівці групи водолазних робіт нарахували понад 50 рибалок, ще два десятки вінничан користувалися замерзлою річкою у якості пішохідної переправи.

Рятувальники Вінниці провели серед любителів зимової рибалки навчання з правил безпеки на льоду

Варто пам’ятати, що людина, яка провалилася під лід, швидко переохолоджується і може перебувати у холодній воді не більше 10 хвилин. Тому краще не вирушати на водойми поодинці. Якщо ж людина провалилася під лід, то потопаючого потрібно рятувати підручними засобами – палицею чи мотузкою.

Рятувальники Вінниці провели серед любителів зимової рибалки навчання з правил безпеки на льоду



Переглядів: 2180
Поширень: 0