В рамках відзначення річниці в області проходитимуть «IV Міжнародні Пироговські читання». Саме «Пироговські читання» увійшли в класифікацію «Державні свята», що відзначатимуться на державному рівні.

Участь у першому організаційному засіданні взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники силових структур та представники медичного Університету. За словами ректора Медуніверситету Василя Мороза відомі вчені з 24 країн світу подали 1300 заявок на участь у «Пироговських читаннях». «Нині перед нами стоїть важливе завдання – зберегти пам’ять про великого вченого Миколу Пирогова».

У свою чергу даючи доручення керівникам відповідних структур голова обласної державної адміністрації Володимир Демішкан відзначив, що проведення на Вінниччині «Пироговських читань» має стратегічне значення, як для області так і для держави в цілому. «Всі підготовчі заходи до «Пироговських читань» будуть проводитись на найвищому рівні і в стислий час » - сказав Володимир Демішкан. Також він повідомив, що оскільки цей захід важливий для держави на ньому можлива присутність Президента України, або Прем’єр-Міністра України.

Загалом попередній кошторис з проведення «Пироговських читань» становить 3 млн.грн.

Для довідки:
Відповідно до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій МОЗ і АМН України, які будуть проходити у 2010 році та затверджені Українським центром наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи, 2-5 червня 2010 року на базі Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова будуть проведені IV Міжнародні Пироговські читання присвячені 200-річчю з дня народження М.І. Пирогова, в рамках яких відбудуться: ХXII з’їзд хірургів України та V з’їзд анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів України


Переглядів: 3480
Поширень: 0