28 лютого о 16:00 у приміщенні Хаб-Вінниця (вул.Пушкіна, 11) відбудеться публічна консультація щодо внесення змін до положенням “Про конкурс грантів для інститутів громадянського суспільства”. З 2011 року Вінницька міська рада проводить конкурс щодо фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій. Згідно з положенням,організації, яким менше 2 років, не можуть брати участь у конкурсі. Таким чином, інструмент взаємодії між місцевою владою та громадськими організаціями зводиться до фінансування 20 ГО щороку, попри наявність 159 альтернативних пропозицій від молодих організацій. Представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою, Інститутом розвитку міст та активістами обговорять механізми вдосконалення міського конкурсу проектів та перспективи спрощення процедури реалізації грантів.

Питання публічної консультації:

  1. Яким є запит від вінничан/вінничанок на участь у конкурсі?
  2. Позиція Вінницької міської ради: як можна зробити положення більш гнучким?
  3. Який план дій щодо збереження фінансування конкурсу?
  4. Які формати конкурсу можуть працювати більш ефективно?

28 лютого у Вінниці відбудеться публічна консультація щодо питаннь відносно про міського конкурсу грантів

Учасники обговорення:

  • Модератор –Олена Данілова, координаторка ГО “Центр UA” у Вінницькій області;
  • Наталія Малецька, начальник інформаційно-аналітичного відділу, департаменту правової політики та якості ВМР
  • Володимир Хорошев, заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу, департаменту правової політики та якостіВМР
  •  Вікторія Кравчук, заступниця директорки КП «Інститут розвитку міст»
  • Станіслав Данілов, заступник директорки КП «Інститут розвитку міст» з питань розвитку громадянського суспільства
  • Олена Чорнобривенко, координаторка конкурсу піца-пітчинг, ГО «Гармонія»
  • Леся Найчук,ФГ «Подільська громада»
  • Олена Гуменна, ГО «Результат»
  • Олексндра Лиса, Молодіжний Банк Ідей
  • Юрій Зиков, ГО «Спільна справа» 

ГО “Центр UA” запроваджує практику вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій з залученням представників різних заінтересованих сторін дозволить місцевій владі  розробляти та ухвалювати більш якісні рішення, які будуть зрозумілими і тому підтриманими громадою.

Публічна консультація відбувається в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст діяльності в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.



Переглядів: 1986
Поширень: 0