Учасники традиційно боротимуться за звання кращих в математиці, інформатиці та фізиці. Цьогоріч, окрім постійних учасників з Києва, Одеси, Харкова та інших міст України, очікується приїзд переможців шкільних та обласних олімпіад по згаданих предметах із Росії, Молдови та Білорусії.

Минулого року на «Турнірі чемпіонів» за перемогу змагались три команди з Молдови, три з Росії та одна – з Білорусі. Україну ж представили 18 команд з різних регіонів та майже сорок команд юніорів (учнів 8-9 класів). Переможцями стали вінничани – команда фізико-математичної гімназії №17, яка посіла перше місце. За свою перемогу чемпіони отримали цінні призи від організаторів – комп’ютерну та офісну техніку.

За словами начальника управління освіти Вінницької міської ради Володимира Буняка, окрім цінних призів, переможці мають шанс стати розробником програм для всесвітньо відомих інформаційних компаній. «Ті фірми, які працюють у галузі інформаційних програм, можуть запропонувати переможцям турніру розробити ту чи іншу комп’ютерну програму, - говорить Володимир Буняк. – Таким чином, учні 10-11 класів можуть стати автором або співавтором нового програмного продукту. І такі приклади вже були».

Цьогорічний «Турнір чемпіонів» проходитиме традиційно на базі ФМГ №17, де, власне, у 1993 році і виникла ідея проведення змагань такого типу. Заїзд та реєстрація учасників олімпіади відбудеться 30 квітня, відкриття ж олімпіади відбудеться першого травня об 11:00 в актовій залі ФМГ №17. Склад команд - по п’ять учнів старших класів, які здобули перемогу на обласних та всеукраїнських олімпіадах з фізики, математики чи інформатики. В рамках «Турніру чемпіонів» також проходитиме змагання серед юніорів. Обиратимуть юних «ейнштейнів», «гейтсів» та «дакартів» науковці провідних вишів України та кращі вчителі.


Переглядів: 2604
Поширень: 0