Рекордсменом стало двадцять третє видання книги «Сучасні класифікації та стандарти лікування захворювань внутрішніх органів». Його презентували у Національному медичному університеті ім. М.І. Пирогова.

У цьому посібнику наводяться класифікації та стандарти лікування поширених хвороб внутрішніх органів, зразки формулювання діагнозів. У довіднику розглянуті такі захворювання як пневмонія, бронхіальна астма, хронічний бронхіт, ревматоїдний артрит, хронічний гепатит, хронічний гастрит, хронічний коліт. Особлива увага приділена невідкладним станам у терапії, лікуванню і профілактиці серцево-судинних патологій, гіпертонічної хвороби.

У Вінниці зафіксували медичний рекорд України

"Багато років поспіль співробітники кафедри пропедевтики внутрішньої медицини Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова видають цей довідник-посібник. Він справді став бестселером для багатьох лікарів не лише Вінниччини, а й України", - прокоментувала захід Ольга Задорожна, начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я ОДА. - Знаковою подією для медичної спільноти є те, що видання посіло почесне місце у «Книзі рекордів України».

У Вінниці зафіксували медичний рекорд України

Історія посібника починається у 1999 році. Тоді видання нараховувало лише декілька сотень примірників на три розділи. Нині, книга видається тисячними тиражами та має близько 800 сторінок практичних рекомендацій щодо лікування та діагностування хвороб.

У Вінниці зафіксували медичний рекорд України

"Посібники відображають тенденції та закономірності світової медицини, - наголошує Юрій Мостовий, очільник кафедри пропедевтики внутрішньої медицини, - Сподіваємось, що пропоноване видання також стане у пригоді як лікарям, так і студентам".

У Вінниці зафіксували медичний рекорд України

Двадцять третє видання зберегло формат і побудову попередніх книг, але воно тепер суттєво доповнене, розширене та стало найчисленнішим перевиданням медичного освітнього посібника.

У Вінниці зафіксували медичний рекорд України

"Цей рекорд занесено в «Книгу рекордів України» в категорію «Видавництво» як найбільше перевидання освітньої книжки з медицини для лікарів України", - прокоментував подію Ігор Підчібій, представник національного проекту «Книга рекордів України».



Переглядів: 3803
Поширень: 0