Перший Національний Конгрес розвитку електронної демократії в Україні (E-democracy National Congress 2018)

24 березня 2018 у Вінниці зберуться представники громадських організацій, що працюють у сфері електронної демократії та е-урядування, громадські активісти, що використовують інструменти е-демократії у щоденній роботі, представники бізнесу, органів влади та місцевого самоврядування – щоб спільними зусиллями розробити ефективну модель взаємодії усіх зацікавлених сторін.

Е-дем Конгрес – це комунікаційний майданчик для знайомств, обміну досвідом та координації дій громадськості, бізнесу та органів влади різних рівнів щодо популяризації електронної демократії та ефективнішого використання її інструментів.

Планується, що Конгрес стане щорічною подією, яка збирає в одному місці представників громадськості, бізнесу, органів центральної влади та місцевого самоврядування, які зацікавлені у розвитку E-dem у країні.

Програма конгресу складається з двох частин.

Перша частина – відкрита дискусія у форматі «Стратегія стейкхолдерів», де кожен учасник конгресу буде мати можливість висловитись та презентувати своє бачення розвитку е-демократії в Україні.

Друга – три панельні дискусії, у яких візьмуть участь провідні експерти з електронної демократії та електронного урядування.

Теми дискусій:

  1. Концепція розвитку електронної демократії в Україні. Основні можливості та виклики» (Модератор: Софія Сакалош). У дискусії беруть участь представники центральних органів влади та місцевого самоврядування, представники Коаліції громадських організацій з провадження е-демократії в Україні, що брали участь у розробці Концепції розвитку електронної демократії в Україні.
  2. Існуючі інструменти е-демократії (Модератор: Дмитро Хуткий). У дискусії беруть участь активісти, що використовують інструменти електронної демократії такі як петиції, електронне голосування за громадські бюджети та інші.
  3. Майбутнє е-демократії: технологічні процеси та виклики для суспільства (Модератор: Сергій Лобойко)

У дискусії беруть участь експерти з е-демократії, що спробують спрогнозувати, які інструменти будуть потрібні у найближчому майбутньому, яким шляхом буде розвиватись електронна демократія.

ПРОГРАМА

  • 09:00 – 10:00 РЕЄСТРАЦІЯ. ВІТАЛЬНА КАВА
  • 10:00 ВІДКРИТТЯ КОНГРЕСУ
  • 10:15 – 12:45 Відкрита дискусія у форматі «Стратегія стейкхолдерів»
  • 13:00 – 16:45 ПАНЕЛЬНІ ДИСКУСІЇ
  • 16:45 ОГОЛОШЕННЯ РЕЗОЛЮЦІЇ КОНГРЕСУ

Організатори Першого Національного Конгресу розвитку електронної демократії в Україні:

  • ГО Мій Голос за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні
  • ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»
  • Програма Публічна Політика Громадянської Платформи Мій Голос

Партнери:

  • Програма EGAP
  • Центр Розвитку Інновацій - Center for Innovations Development



Переглядів: 1838
Поширень: 0