Святкування Дня Перемоги у Вінниці розпочнеться із покладання квітів до Меморіалу Визволення, що по вул. Київській, та Меморіалу Слави у сквері Козицького.

День Перемоги у Вінниці

Біля цих пам\'ятних місць відбудуться мітинги-реквієми. Після цього від площі Незалежності до Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького відбудеться вже традиційна святкова хода. У зв\'язку із проведенням святкової ходи рух транспорту по вул. Соборній з 12:00 до 14:00 буде призупинено.

День Перемоги у Вінниці

Святкову колону, яка пройде вулицею Соборною, очолить військова техніка років Великої Вітчизняної спортивного клубу «КАІСА». За нею буде йти почесна варта Повітряних Сил Збройних Сил України, потім Губернаторський оркестр та прапороносці-ветерани. Далі у святковій ході головною вулицею міста братимуть участь ветерани війни та керівництво міста і області. За ними будуть слідувати релігійні конфесії, дитячі художні колективи, учасники фестивалю «Барвінкове кружало», а також міський гурт барабанщиць. Останній цього дня вперше виступить для широкого загалу вінничан.

«На святі хотілося б побачити більше дітей та молоді, адже в урочистій ході будуть брати участь ветерани та багато військових. Я впевнений, що діти мають пам\'ятати нашу історію і усвідомлювати той героїзм та мужність, які проявили наші сивочолі визволителі у часи війни, захищаючи нашу землю від фашизму», - каже міський голова Володимир Гройсман.

День Перемоги у Вінниці

Після святкової ходи у ЦПКіВ будуть проходити народні гуляння, приурочені 65-й річниці Великої Перемоги. Для вінничан виступатимуть кращі творчі колективи обласного центру. Серед них міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд», колективи дитячих музичних та загальноосвітніх шкіл, вихованці Палацу дітей та юнацтва та МПМ «Зоря». А також на сцену вийде губернаторський оркестр та народні аматорські хори «Дзвін» і «Добродар». Також біля Літнього театру у ЦПКіВ ім. Горького виступатимуть творчі колективи, які є учасниками V Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало».

О 17:00 біля кіноконцертної зали «Райдуга» відбудеться виставка військової техніки, зброї та особисті речі солдатів. Працюватиме також польова кухня. А у самому приміщенні «Райдуги» у виконанні симфонічного оркестру Львівської державної філармонії прозвучить сьома симфонія Дмитра Шостаковича, яка відома під назвою «Ленінградська». Ця симфонія вважається одним із найяскравіших музичних творів Великої Вітчизняної війни. Під час виступу оркестру на екрані будуть транслюватись кадри воєнних років.

Окрім цього в рамках святкування Дня Перемоги цьогоріч міська влада планує відзначити грошовими преміями усіх без винятку інвалідів Великої Вітчизняної (розмір матеріальної допомоги 200 грн.) та учасників бойових дій ВВв (розміром у 150 грн.). Це додаткові кошти до тих, які їм має виплатити держава. Всього у Вінниці передбачено надати таку допомогу 1626 визволителям. «Ми, не чекаючи свята, вже розпочали ці виплати і сьогодні більше півтори тисячі інвалідів війни та учасників бойових дій вже отримали кошти», - розповідає Володимир Гройсман.

Також напередодні свята усі ветерани міста отримають вітальні листівки, які матимуть вигляд трикутного конверта воєнних років. Таким чином вже третій рік поспіль вітають у Вінниці вітають визволителів. По домівках ветеранів розійдуться 5 тисяч листівок «польової пошти» із привітаннями з нагоди Дня Великої Перемоги.

Завершиться святкування Дня Перемоги святковим салютом. Його місцем дислокації традиційно буде півострів «Бригантина».


Переглядів: 10124
Поширень: 0