28 квітня у актовій залі готелю «Профспілковий» зібралися обласне і міське керівництво, члени Президії обласної федерації, представники профспілок різних галузей – агропромислового комплексу, освіти і науки, охорони здоров’я, місцевої промисловості і побутового обслуговування населення тощо.

Вступне слово взяв голова обласної Федерації профспілок Вінницької області В.Паращук. Він щиро подякував всім за важливу роботу та відзначив, що Першотравень був і залишається святом профспілок, днем солідарної боротьби за гідне життя, взаємної підтримки і згуртованості, якнайглибшої пошани до людини праці.

Профспілки області турбуються питаннями захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів громадян та членів профспілок, рівня забезпечення роботою, тривалості робочого дня, вчасною виплатою заробітної плати. В.Паращук зазначив, що здобутками Федерації профспілок області є поновлення незаконно-звільнених працівників на підприємствах і в організаціях області; захист в судах прав членів профспілок; реальне стримування тарифів на житлово-комунальні послуги. І профспілки Вінниччини вдало впорадися з цими завданнями.

Проте, як відмітив В.Паращук, не вдається уникнути і проблем, особливо у контексті світової економічної кризи, а саме затримок із виплатою зарплати, недоплатою за нічні зміни, що є прямим порушенням конституційних прав громадянина. На фоні цих негараздів, є й позитивні моменти. Насамперед, як відзначили члени Президії Федерації – це успішна співпраця з обласною та міською владою Вінниччини, яка не дивлячись на складні часи не дала тріщини, а навпаки ще більше посилилася.

До представників профспілкового руху Вінниччини з поздоровленнями з нагоди свята звернувся перший заступник голови облдержадміністрації В.Коровій, голова обласної ради Г.Заболотний та міський голова В.Гройсман.

«У нас є спільна мета, солідарність місцевої влади та людей регіону. Адже спільними зусиллями ми завершуємо комплекс весняно-польових робіт, і зробимо це краще ніж у 2009 році. Ми маємо Державний бюджет, і хочу запевнити, що ми виконаємо всі його пункти у питаннях забезпечення добробуту людей. Зокрема, ми готові виконати всі наші зобов’язання медичним працівникам, а вже у червні всі освітяни області почнуть вчасно отримувати щорічні відпускні» - зазначив В.Коровій. За його словами відбувається довгоочікуване скорочення заборгованості із виплат зарплат та відзначається певна стабілізація на ринку кредитних ресурсів.

«Ми з вами несемо відповідальність перед працівниками бюджетної сфери – людьми освіти, медицини, перед людьми праці. Проте в умовах зміни світових пріоритетів фінансово-економічного розвитку, базовою для світу, для України, а відповідно і для Вінницької області має стати якісна праця, - підкреслив голова обласної ради Г.Заболотний. - Особливим надбанням нашої країни є люди, які не лише вміють і люблять працювати, але й беруть активну участь у суспільному житті країни.
Тому спільними зусиллями та злагодженими діями ми не лише подолаємо будь-які проблеми минулих років, негативні тенденції у фінансово-економічній сфері нашої держави, поліпшимо добробут людей, які своєю працею забезпечують стабільність, зміцнення та поступальний розвиток незалежної України».

Високопосадовці з нагоди святкування 1 травня в ході урочистого зібрання нагородили кращих працівників різних галузей Вінниччини та активістів профспілкового руху Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради і міської ради. У свою чергу В.Паращук від імені федерації нагородив кращих працівників профспілкової галузі почесними грамотами та нагрудним знаком «Відзнака Федерації профспілок області».


Переглядів: 3227
Поширень: 0