Опалювальний сезон завершився два тижні тому, і комунальні служби міста вже розпочали готуватись до наступного. Про обсяги робіт на цей рік розповів під час засідання виконавчого комітету міської ради директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик

Підприємства та організації житлово-комунального та енергетичного господарства вже провели весняний огляд, обстеження об’єктів житлово-комунального та енергетичного господарства, розробили і затвердили відповідні заходи з підготовки до роботи в наступному осінньо-зимовому періоді.

Протягом теплої пори КП ВМР „Вінницяміськтеплоенерго” планує виконати поточний ремонт 39 котелень, 2-х ТЕЦ, обладнання 72 центральних, 284 індивідуальних теплових пунктів та теплових мереж. Має також відбутись заміна теплових мереж протяжністю 5,7 км. Ремонт котелень та теплових пунктів планує і ДП Теплокомуненерго ”Маяк” та КП «Вінницяоблтеплоенерго».

КП „Вінницяоблводоканал» серед іншого у свої плани включило заміну 85 одиниць запірної арматури; промивку і хлорування 11 резервуарів запасу води, ремонт 90 водорозбірних колонок, 210 водопровідних колодязів і камер,10 пожежних гідрантів, 36 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях.

Також водоканал планує замінити 3,5 км аварійних мереж водопроводу і 1 км каналізаційних мереж; виконати капітальний ремонт 2 насосних агрегатів на водопровідних насосних станцій другого підйому №2,3. «Під час запланованих зупинок систем водопостачання та водовідведення, житлово-експлуатаційним підприємствам необхідно організаційно сприяти в виконанні робіт по ремонту і заміні запірної арматури та ділянок внутрішньобудинкових інженерних мереж», - каже Григорій Пурдик.

У цьому році у місті планується замінити близько 6 км тепломереж, 3,5 км водопроводу та 1 км каналізації

Протягом теплої пори року департамент міського господарства планує ретельно контролювати розкопки, які здійснюються по місту. На сьогоднішній день відновлюється асфальтобетонне покриття після осінньо-зимового періоду 2017-2018 років. «Хочу попередити керівників підприємств, що після виконання гідровипробовувань і відповідних ремонтних робіт на мережах, впорядкування розкопок повинно бути забезпечено в межах термінів діючого порядку. Проведення робіт на дорогах та тротуарах Вінниці здійснюються тільки після огородження та облаштування місця проведення робіт технічними засобами організації дорожнього руху», - каже Григорій Пурдик.

На оперативності і якості ліквідації розкопок зосередив увагу і секретар міської ради Павло Яблонський. «Хочу звернутись до усіх підприємств, які мають незавершені роботи по розкопках, до 30 квітня, цю дату було погоджено з усіма, ви маєте завершити роботи по ліквідації розкопок. Хочу також звернути увагу на огороджувальні засоби та попереджувальну інформацію. Вони повинні бути сучасними і якісними», - зазначив Павло Яблонський.

При підготовці житлового фонду до зими в поточному році як і в минулому житлово-експлуатаційні підприємства націлені на забезпечення ефективної поточної експлуатації та поточного ремонту житлового фонду.

На підставі проведеного весняного огляду та враховуючи реальні замовлення від мешканців ЖЕКами міста сформовано план заходів поточного ремонту. Силами житлово-експлуатаційних організацій заплановано виконати: поточний ремонт 45,3 тис. м² м’яких та шиферних покрівель; заміну 24,3 тис. п.м дільниць інженерних мереж; заміну 7 714 вентилів та кранів; ремонт 676 електрощитових; ремонт 180 під’їздів, а також виконати значний обсяг інших невідкладних робіт.

У цьому році у місті планується замінити близько 6 км тепломереж, 3,5 км водопроводу та 1 км каналізації

По капітальному ремонту в межах доведених видатків заплановано на 2018 рік виконати ремонт: м’яких та шиферних покрівель загальною площею 4,68 тис.м²; міжпанельних стиків 4,17 тис. п.м; фасадів з утепленням площею 2100 м²; трубопроводів 4,68 тис.п.м; віконних прорізів площею 588 м²; 9 електрощитових.

«На капітальний ремонт житлового фонду в міському бюджеті передбачено 29,9 млн грн, при загальній потребі 782,0 млн грн, що складає лише 3,83%. Тому важливим за таких умов являється спіфінансування мешканців при проведенні капітального ремонту. Згідно з рішенням виконкому міської ради від 28.05.09р. №1107 із змінами, капітальний ремонт в першу чергу виконується на будинках де створено ОСББ та за умови співфінансування робіт мешканцями будинку», - додав Григорій Пурдик.

В 2018 році за рахунок видатків міського бюджету планується виконання робіт по асфальтуванню прибудинкової території житлового фонду загальною площею 17,9 тис.м².

В 2018 році планується проведення робіт з капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою та їх утримання. Планується здійснити поточний ремонт асфальтового покриття доріг площею 49 тис. м²; капітальний ремонт доріг площею 154,7 тис. м² (вул. Гніванське шосе, вул. Пирогова (пл. Гагаріна – Дачна), вул. Київська (Зулінського – МКЛ №2), вул. М. Ващука (Порика - Стельмаха) та 15 ділянок вулиць в мікрорайонах приватної забудови, де мешканці виявили бажання взяти участь у співфінансуванні).

Продовжиться реконструкція та будівництво вулиць. Зокрема роботи триватимуть вул. Верхарна ІІ черга, вул. Проектної 12 (від перехрестя з вул. Проектною 13 в напрямку вул.Чехова), вул. Гонти (від вул. Київська до вул. Батозька), вул. Гонти (від вул. Північна до залізничних колій), вул. Замостянська (від вул.Стрілецька до проспекту Коцюбинського), вул. Проектної 16 (від Немирівського шосе до перехрестя з вул. Проектною 12).



Переглядів: 1937
Поширень: 0