Про повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

Він, зокрема, інформував, що з 1 січня 2018 року до сфери управління обласної державної адміністрації Службою автомобільних доріг було передано 7,5 тисяч км доріг місцевого значення, а для будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, у складі спеціального фонду державного бюджету створений Державний дорожній фонд. «60% коштів Фонду будуть спрямовані на дороги державного значення, 35% - на дороги місцевого значення і 5%йтимуть на заходи з безпеки дорожнього руху», - зазначив керівник відомства.

Ігор Корольчук акцентував увагу на відчутних змінах у фінансуванні відповідних робіту результаті децентралізації та новому підході Уряду до ремонту й будівництва доріг. «У 2014 році на Вінницьку областьбуло виділено 134 млн. гривень. Вже в 2017 році - це 1 млрд. гривень, у 2018-му – 1 млрд. 743 млн. гривень. 700 млн. гривень виділено на ремонті роботи по місцевим дорогам», - повідомив начальник Служби.

У 2018 році на ремонт доріг Вінницької області з державного бюджету передбачено 1,7 млрд. гривень

Збільшення фінансового ресурсу, за його словами, дало можливість розпочати масштабні ремонтні роботи на автошляхах усієї України. Що ж стосується Вінниччини, то минулого року відповідні роботи проводилися на трасі М-21, також частково відремонтована М-12.

«Торік ми зробили 93 км доріг та облаштували 23 км освітлення. По освітленню це більше, ніж за всі роки незалежної України, - наголосив Ігор Корольчук. - Сьогодні ж ми вже розпочали роботи з поточного середнього ремонту на трасі М-12. В цьому році плануємо повністю завершити напрями Вінниця – Хмельницький та Вінниця – Житомир, а також розпочати напрямок у сторону Гайсина. Водночас починаємо працювати на дорогах місцевого значення, де першочерговими завданнями вбачаємо забезпечення проїзду по основних дорогах, а також з’єднання місцевих доріг з державними та регіональними автошляхами».



Переглядів: 2039
Поширень: 0