Традиційно навесні у Вінниці пройшов ІІ Міжнародний пісенний Фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими потребами. Другий рік цей захід бере під свій патронат Перша Леді держави Марина Порошенко, яка цьогоріч завітала на підсумковий гала-концерт у музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського.

Засновники та організатори Фестивалю-конкурсу ГО «Центр «Культурна стратегія - ХХI», департамент культури Вінницької міської ради, торгова марка «RUTA», Культурний центр «Галерея-ХХІ», Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА. Підтримали конкурс міський голова Сергій Моргунов, голова ОДА Валерій Коровій, два народні депутати: Сергій Кудлаєнко та Олександр Домбровський та інші небайдужі люди.

 Гран-прі ІІ фестивалю-конкурсу «Золотий птах» виграла Анастасія Тарнавська з Хмельниччини

У фіналі фестивалю представлено 17 учасників віком від 10 до 23 років, які приїхали з Грузії та України (Київська, Харківська, Хмельницька, Вінницька, Кіровоградська, Закарпатська області).

Вітаючи усіх присутніх на фестивалі Марина Порошенко сказала: «Сьогодні у Вінниці панує справжнє свято. Я рада вітати учасників та шанувальників міжнародного пісенного форуму-конкурсу «Золотий птах». Цей проект справді особливий. Не тому, що у ньому беруть участь діти і молодь з особливими потребами. Він особливий тим, що пропагує рівні права і можливості для всіх дітей України. А це дуже важливо для розвитку європейської держави». Також Марина Порошенко подякувала організаторам фестивалю за те, що вони знаходять талановитих дітей, яких дуже багато в Україні.

 Гран-прі ІІ фестивалю-конкурсу «Золотий птах» виграла Анастасія Тарнавська з Хмельниччини

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій сказав: «Особлива атмосфера панує у цьому залі, коли дивишся в очі дітям, які тут присутні. Пісня по своїй суті має дуже велике сакральне значення. Це зашифровані коди, які нам передають наші предки, прагнення добра, миру, злагоди і любові. Я дуже хотів би, щоб добро, яке панує в цій залі, примножувалось і додавалось тим, хто для нас є найріднішим – нашим дітям».

«Сьогодні ми маємо ту ситуацію, коли, завдяки громадськості, підтримки бізнесу і влади, відбувається така чудова подія. І її, цей чудовий конкурс підтримує Перша Леді України Марина Порошенко, - зазначив секретар міської ради Павло Яблонський. – Цей фестиваль – це чудова можливість для кожної дитини, яка бере у ньому участь, проявити себе, отримати якісь нові навички, завести нових друзів. Тому я хочу побажати усім учасникам – не хвилюватись, гарно показати свої номери, і саме головне – отримувати задоволення від виступів на сцені.

 Гран-прі ІІ фестивалю-конкурсу «Золотий птах» виграла Анастасія Тарнавська з Хмельниччини

Проект «Золотий птах» має іноземного партнера — представника Республіки Польща, Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS», який є організатором щорічного Міжнародного пісенного Фестивалю для молоді з особливими потребами у польському місті Чехочинек під назвою «Чехочинські творчі зустрічі».

Усі дипломанти-учасники та фіналісти фестивалю-конкурсу від Вінницької міської ради отримали грошові премії. Також подарунки вручали декі спонсори заходу.

Гран-прі ІІ фестивалю-конкурсу «Золотий птах» виграла Анастасія Тарнавська з Хмельниччини

Гран-прі фестивалю виборола Анастасія Тарнавська із Хмельниччини.

Переможці Фестивалю-конкурсу «Золотий птах» будуть представляти Україну на ХХІІ пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» в липні 2018 року.



Переглядів: 2597
Поширень: 0