В ньому взяли участь переможці всеукраїнських олімпіад з цих предметів з одинадцяти міст України та російського Іркутська.

Фізико-математичних чемпіонів визначили у Вінниці

А ідея такого фізико-математичного багатоборства народилася з ініціативи викладача згаданої гімназії, Заслуженого вчителя України Юрія Пасіхова.

- Нині це плановий щорічний захід Міністерства освіти та науки України, - розповів Юрій Якович. - А 1993 року, щоб провести перший «Турнір», ми шукали підтримки у Вінниці. Першим відгукнувся Олександр Домбровський, який тоді ще не займав посад ні мера Вінниці, ні губернатора.

Рівень цьогорічних змагань надзвичайно високий. Усі учасники є переможцями 4 етапу Всеукраїнських олімпіад, хоча б з одного предмета багатоборства. До речі, приїздять до нас конкурсанти й з Білорусі, Молдови та Росії.

Сьогодні ж перемогу святкували одразу декілька команд, які перемогли в різних дисциплінах. Наприклад, команда з Херсона була найсильнішою серед фізиків. Вінничани вибороли друге місце в конкурсі з інформатики і третє в комплексному заліку. А абсолютними переможцями стали учні з Харкова. Їм належать перші місця з фізики, математики, інформатики і в комплексному заліку!

За інформацією з сайту:
http://www.dombrowskiy.com/


Переглядів: 2912
Поширень: 0