16 травня у Вінниці відбулося загальноміське свято обдарованої молоді «Талант – 2018». Грамоти та грошові премії отримали кращі учні вінницьких шкіл, які стали переможцями олімпіад різних рівнів, змагань, конкурсів, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учні шкіл естетичного виховання, клубних формувань тощо. Також відзначили й 360 обдарованих учнів та студентів, які за підсумками другого семестру цього навчального року стали стипендіатами Вінницької міської ради.

Традиційно, наприкінці травня у Вінниці проводиться загальноміське свято обдарованої молоді. Під час цього заходу нагороджуються юні вінничани за досягнення у навчанні, спорті та мистецтві.

На святі обдарованої молоді талановитих учнів та студентів привітав міський голова Сергій Моргунов. «Сьогодні в цьому залі більше тисячі молодих людей. Ви є гордістю нашого міста, його елітою, майбутнім. Протягом року в результаті кропіткої системної праці ви отримали певні здобутки, досягли вершин в науці, спорі, культурі, творчості, отримали нові знання, досвід. Я маю велику надію на те, що ви не будете зупинятись на досягнутому, а в майбутньому працюватимете у Вінниці та розвиватимете його, будете патріотами держави. Тож, вітаю з вашими здобутками, бажаю гарно здати ЗНО, вступити у ті вузи, які хочете, і гарно відпочити на канікулах», – каже Сергій Моргунов.

Також привітав молодих талантів і заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк. «Підбиваючи підсумки роботи за рік, я можу зазначити, що ви маєте чималі досягнення завдяки вашому інтелекту, наполегливості, старанню. Є чим пишатись вам, вашим батькам і педагогам. Дякую місту за те, що найінтелектуальніші, найкреативніші діти ніколи не залишаються поза увагою влади, адже вони є майбутнім нашої України», – зазначив Ігор Івасюк.

Протягом 2017-2018 навчального року на всеукраїнських олімпіадах учні шкіл вибороли 478 місць у обласних етапах та 23 – у загальнодержавних. А у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук вінничани вибороли 72 місця у обласних та 10 – у загальнодержавних етапах. Чимало школярів вибороли призові місця у міських, обласних, всеукраїнських конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях.

Значних результатів досягли й вихованці мистецьких навчальних закладів міста. У цьому навчальному році творчі вінничани посіли 217 призових місць у міських, 290 - у обласних та регіональних, 792 - у всеукраїнських та 383 - у міжнародних конкурсах. Заклади культури за результатами цього навчального року мають 405 дипломантів конкурсів, фестивалів та виставок різних рівнів.

Значних висот досягли й юні спортсмени. Вони здобули 258 перших та 512 призових місць на всеукраїнських і 73 перших та 77 призових місць на міжнародних змаганнях.

За підсумками ІІ семестру 2017-2018 навчального року стипендіатами міської ради стали 360 учнів та студентів навчальних закладів міста Вінниці. З них – 276 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, 30 вихованців початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та клубних формувань, 16 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та 38 студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.



Переглядів: 2827
Поширень: 0