Загалом у змаганнях взяло участь близько 60-ти команд з більшості областей України. Вінницю представляли переможці відкритого чемпіонату міста з інтелектуальних ігор, що традиційно проводиться на призи міського голови. У молодшій віковій групі - команда «ZeD» (школа-гімназія № 1), а у старшій – збірна міста на базі команди «Унікс» (технічний ліцей).

Інтелектуальне срібло Південної Пальміри у Вінниці

Чемпіонат України з гри «Що? Де? Коли?» проходив у 6-ть турів, в кожному по 15 залікових питань. З першого до останнього туру йшла вперта боротьба. Трійка призерів змінювалась після кожного туру. Так після першого ігрового дня, вінницькі команди «ZeD» та «Унікс» займали треті місця. Але у молодших забракло досвіду та впевненості і в загальному підсумку команда «ZeD» зайняла почесне, але не призове шосте місце. Зате їх старші товариші з «Уніксу», завдяки блискучому фінішу, зуміла зайняти 2-ге підсумкове місце у своїй віковій групі.

Офіційні результати Чемпіонату України з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд:
Старша вікова група:

  1. «Скітери» (Сімферополь)
  2. «Унікс» (Вінниця)
  3.  «Летучий голландець» (Дніпропетровськ)

Вінницький інтелектуальній клуб йшов до цього успіху 15 років. Жодній з наших команд до цього не вдавалося так високо піднятися у загальнонаціональному рейтингу.

Також в Одесі відбулось нагородження команд-призерів всеукраїнського синхронного турніру серед шкільних команд («Відкрита шкільна ліга Львівщини»), в якому взяло участь 120 команд з різних регіонів України. Протягом навчального року було зіграно 3 тури по 36 запитань. Вінницька команда «Унікс» за перемогу в турнірі отримала золоті медалі, які вручав Президент Ліги Українських клубів інтелектуальних ігор Дмитро Башук.


Переглядів: 3259
Поширень: 0