8 травня, напередодні Дня Перемоги, в адміністрації Невського району м. Санкт-Петербург Російської Федерації було підписано довготривалу Угоду про партнерство, дружбу і співробітництво між територіальною громадою міста Вінниці та громадою Невського району північної столиці РФ.

Вінниця вже довгий час плідно співпрацює із містами-побратимами в різних країнах світу, зокрема, із м. Кельце (Польща), Пітерборо (Великобританія), Бурса (Туреччина), Бірмінгем (США), Липецьк (Росія) та Рибниця (Молдова). Нещодавно до списку партнерів Вінниці приєднався Невський район м. Санкт-Петербурга.

Вінниця налагодила партнерські зв\'язки з Санкт-ПетербургомІніціатива підписання Угоди про співпрацю належить голові адміністрації Невського району Уряду Санкт-Петербурга Російської Федерації Сергію Сітдікову, який нещодавно відвідав наше місто (в якому народився, навчався та проживав довгий час), та Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману.

Сьогодні Невський район - один із найбільших районів Пітеру. Чисельність населення тут становить майже 500 тис. чол. Цей район не безпідставно вважають осередком промислового, наукового і культурного потенціалу. Саме тут зосереджені найбільші підприємства машинобудування, легкої та харчової промисловості, будівельні організації та науково-дослідні інститути.

Підписання Угоди про співпрацю дозволить покласти початок розвитку всебічних зв\'язків між Вінницею та Невським районом. За умовами угоди, такі зв\'язки допоможуть сприяти розвитку співробітництва в області торгово-економічних відносин, культури та медицини, освіти та спорту, суспільних та молодіжних організацій тощо. Також за цією угодою кожна із сторін забезпечуватиме належні умови для організацій ярмарок, аукціонів та різноманітних масових заходів, які відбуватимуться на території Вінниці та Невського району.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Рева, який був делегований від нашого міста для підписання цієї Угоди, вважає, що саме завдяки розширеній співпраці між містами-побратимами у Вінниці з\'явилися нові перспективи не лише розвитку економічних та культурних стосунків, а й обміну делегацій та спеціалістів у різноманітних сферах. «Ми повинні розвивати усі галузі для забезпечення відповідного рівня життєдіяльності Вінниці, - каже Андрій Рева. - А у нашого нового партнера є гарний досвід, яким він готовий ділитися із Вінницею».


Переглядів: 7337
Поширень: 0