19 червня з метою відпрацювання злагоджених дій під час організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на території Стрижавської виправної колонії були проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожежі.

За легендою навчань загоряння виникло у приміщенні слюсарного цеху. Першими прибули на виклик бійці відомчої пожежної охорони. Вони одразу провели евакуацію працівників та від’єднали від енергозабезпечення виробниче приміщення. Прибувши на виклик, рятувальники встановили, що площа пожежі складає 60 кв.м, а також існує загроза поширенню полум’я на всю площу виробничого приміщення. Бійці Державної пожежно-рятувальної частини №1 м. Вінниці в апаратах захисту органів дихання провели розвідку приміщення на виявлення у ньому постраждалих людей, на щастя всі ув’язнені працівники були вчасно евакуйовані.

Рятувальники ліквідували умовну пожежу у Стрижавській виправній колонії

Завдяки злагодженим та професійним діям бійців ДСНС та вогнеборців відомчої пожежної охорони виправної установи, умовну пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати.

По завершенню практичної частини, рятувальники провели перевірку пожежних гідрантів, що розташовані на території установи, а також провели додаткові інструктажі з її працівниками ВПО.

Рятувальники ліквідували умовну пожежу у Стрижавській виправній колонії

Пожежа у в’язниці є частиною спеціальних тактичних навчань, які у подібних закладах проводяться регулярно. Рятувальники кажуть, що загоряння на режимних об’єктах є особливими, адже у них є своя особлива специфіка. Тому навчання у в’язниці є своєрідним іспитом для адміністрації закладу, конвоїрів та й самих рятувальників на готовність до виникнення пожеж та різного роду надзвичайних ситуацій.

Рятувальники ліквідували умовну пожежу у Стрижавській виправній колонії

Керівник гасіння пожежі підполковник служби цивільного захисту Микола Поліщук зазначив, що проведення даних тренувань є надзвичайно важливим, оскільки від злагоджених дій персоналу колонії та рятувальників під час пожежі залежить не лише збереження матеріальних цінностей, а найголовніше - життя і здоров’я людей.

Рятувальники ліквідували умовну пожежу у Стрижавській виправній колонії

До проведення тактико-спеціальних навчань залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки.



Переглядів: 2597
Поширень: 0