ФОТОРЕПОРТАЖ

22 травня відбулася п\'ята акція фонду "Серце до серця", який збирає кошти на користь дітей з різними фізичними вадами, цьогорічна акція спрямована на збір коштів для неонатальних центрів (лікарні, в яких перебувають недоношені діти). Вінницька область не стала винятком, і на фінал акції організатори підготували масштабний концерт та велику кількість сюрпризів і подарунків для учасників та волонтерів.

В області відбувся обласний фінал всеукраїнської акції «Серце до
серця»За кошти, зібрані на попередніх акціях для обласної дитячої лікарні було придбано набір Гартмана, отоскопи, офтальмоскоп і лазерний проектор. У минулому році зібрали гроші на унікальний апарат «Амбліокор», на якому дітям безкоштовно відновлюють зір. Ось і зараз - з третього травня тисячі волонтерів по всій Україні намагалися привернути увагу громадськості до проблем дитячої медицини. В нашій області працювали 1500 волонтерів, з них у Вінниці - 300.

Фінальна акція «Серце до серця» проходила на трьох майданчиках. Спочатку у сквері ім. Козицького відбувся танцювальний флешмоб – величезне серце, яке ще й до того танцювало, утворили близько 500 волонтерів акції й танцювальні колективи міста.

У флеш-мобах і концертах взяли участь близько 500 молодих людей. Основна мета акції - збирання коштів для придбання медичного обладнання у неонатальний центр Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні для допомоги новонародженим дітям з різними вадами. Яке саме обладнання буде придбане залежить від того, скільки грошей буде зібрано.

Згодом танцювальний марафон молодіжних сучасних гуртів перемістився на Фонтанну площу ЦПКіВ ім. Горького, де продовжили збирати кошти - волонтери зі скриньками підходили до людей й пропонували зробити благодійний внесок в обмін на паперове сердечко-наклейку. А на Театральній площі відбувся молодіжний концерт за участі колективів «Шарм–S», «NEW-STREEM», «3-Z», шоу-програма від «У-Вей», виступи молодих вокалістів, рок-гурти «LED VIND» та «Карт Бланш».

У цьогорічній акції взяли участь школярі, студенти, танцювальні колективи, а також всі, хто бажав долучитися до гарної справи.

У період з 3 по 23 травня 2010 року Акція проводилась у приміщеннях усіх загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах. До збору коштів долучились підприємства, організації та установи різних форм власності.

За словами координатора акції у Вінницькій області Катерини Бартецької «Ми маємо стійке переконання, що цього року буде зібрано значно більше коштів, ніж минулого, адже акція з року в рік стає все більш популярнішою та про неї знають більше людей, які радо долучаються».

Оргкомітет акції висловлює щиру подяку Вінницькій обласній державній адміністрації за підтримку в організації, всім співорганізаторам, серед яких: Благодійний фонд «Подільська громада», Фундація регіональних ініціатив, Демократичний альянс, JCI Vinnitsa, Україна-Польща-Німеччина, а також всім спонсорам, волонтерам, партнерам проекту, які розуміючи соціальну важливість акції підтримали її.

Зараз Ведуться остаточні підрахунки коштів, зібраних по місту та області. На даний момент сума складає більше 200 тис. грн..

ФОТОРЕПОРТАЖ


Переглядів: 3111
Поширень: 0