У 2010 році районні адміністрації міста мають повністю підготуватись до облаштування у своїх приміщеннях Центрів дозвільних процедур та надання адміністративних послуг на кшталт «Прозорого офісу» мерії. Їм необхідно підготувати перші поверхи адмінбудівель, провести навчання фахівців, визначитись із видами соціальних послуг, які будуть надаватись населенню.

Таку роботу уже проводить Замостянська районна адміністрація. Її керівник Сергій Білоконь на черговому засіданні виконкому міської ради, яке відбулось 27 травня, повідомив, що для реконструкції першого поверху уже готуються технічні умови, складається відповідний проект та кошторисна документація. Окрім цього, у адмінбудівлі відремонтовано мережу водопостачання з першого по четвертий поверх.

У майбутньому «Прозорому офісі» на Замості планується надавати 17 видів послуг. Вони будуть пов’язані із оформленням пенсій та житлових субсидій, призначення соціальних виплат та пільг, надання різних матеріальних допомог.

Готуються до роботи у Центрі дозвільних процедур та надання адміністративних послуг й працівники. Керівництво районної адміністрації організувало для них комп’ютерні курси. Сьогодні вже розробляється веб-сторінка Замостянської районної адміністрації в мережі Інтернет. На ній буде знаходитись вся необхідна інформація про роботу адміністрації та «Прозорого офісу».

Вінницький міський голова Володимир Гройсман говорить, що у поточному році усі районні адміністрації мають підготувати необхідну документацію та детально визначити перелік послуг, які будуть надаватись населенню. І вже 2011-го розпочнеться облаштування самих приміщень. «Я б хотів, щоб на території районної адміністрації за місцем проживання кожна людина могла швидко та якісно отримати будь-яку соціальну послугу», - говорить міський голова.

Вінницький Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» за неповних два роки роботи став унікальним проектом для України. За цей час з його роботою знайомилось багато делегацій європейських інституцій, різних міст нашої держави та міністерств. Після таких візитів найвищих державних чиновників уже прийнято рішення про запровадження вінницького досвіду на загальнодержавному рівні. Законодавці планують рекомендувати представникам органів місцевого самоврядування створити такі центри у кожному місті України.


Переглядів: 3583
Поширень: 0