Цьогоріч освітяни обіцяють посилити контроль за використанням мобільних телефонів під час написання тестових завдань, аби досягти максимального рівня прозорості отриманих результатів.

Аби кожен учень мав можливість по завершенню тестування написати апеляцію на процедуру проведення ЗНО, висловити власні зауваження на виході із кожного пункту тестування будуть розміщені бланки апеляційних заяв (у попередні роки дитина могла подати апеляцію тільки шляхом звернення до уповноваженої особи).

Директор ВРЦОЯО Геннадій Кузьменко наголосив на спільній домовленості з автоперевізниками: з 25 травня знято ліміт на продаж квитків на автобусні перевезення, і залежно від кількості проданих квитків, виділятиметься необхідна кількість автобусів.

Вже завтра служба спецзв’язку розвозитиме на пункти тестування матеріали зовнішнього незалежного оцінювання, на всіх пунктах встановляється охорона.

«Сподіваємось, що ЗНО-2010 пройде прозоро і демократично, за участю громадських організацій та журналістів, а зменшення, у порівнянні з минулим роком, кількості пунктів тестування дає можливість краще організувати їх роботу та мінімізувати чинники впливу на них. Адже, як стверджують експерти, рівень довіри до зовнішнього незалежного оцінювання – один із найбільших серед усіх соціальних проектів і програм, які впроваджувалися за часи незалежності України», - зауважив Ігор Івасюк.


Переглядів: 2752
Поширень: 0