4 червня о 14.45 у Вінниці на території Військово-історичного музею Повітряних Сил відкрили пам\'ятний експонат - бойовий літак МіГ-15 та меморіальну дошку Івану Кожедубу. Її встановлено на честь 90-річчя з дня народження легендарного льотчика.

У Вінниці відкрили меморіальну дошку легендарному льотчику

В урочистостях взяли участь командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Іван Руснак, керівництво Вінницької області та міста, ветерани війни та вінничани.

"Ми відкриваємо унікальний експонат літака МіГ-15. Перший тип літака, який освоїв легендарний льотчик-винищувач Іван Кожедуб у післявоєнні роки. Він здійснив 330 бойових вильотів, провів 120 повітряних боїв, особисто збив 62 ворожі літаки", - сказав Іван Руснак.

на території Військово-історичного музею Повітряних Сил відкрили пам\'ятний експонат - бойовий літак МіГ-15

Цього ж дня у музею був День відкритих дверей. Найбільше серед відвідувачів було дітей.

"Я вже не перший раз сюди приходжу. В мене дєдушка тут працював. То папа все тут знає, і мені розказує", - зауважила 12-річна Любава Жинько.

У Вінниці відкрили меморіальну дошку легендарному льотчику

Хлопчики із задоволенням розглядали військову техніку і намагались вилізти на експонати. Люди дивились концерт, їли солдатську кашу, пили чай. Організатори свята розрахували на 180-200 порцій. Дехто з присутніх жалівся, що минулого року каша була смачніша. У ній тоді були великі куски м\'яса.


Переглядів: 5298
Поширень: 0