ІІІ Обласний конкурс «Молода людина року» В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Микола Джига, голова обласної ради Григорій Заболотний, члени експертної комісії та запрошені.
У Вінницькій області проживає майже 510 тис. молодих людей, які представляють сьогодні усі сфери життя області. Серед них є такі, які вже сьогодні, незважаючи на свій молодий вік, спрямовують свою діяльність не лише на власне самоствердження, а й на благо своєї громади, області, держави.

Саме з метою відзначення таких молодих людей, їх підтримки та сприяння їх суспільному визнанню у Вінницькій області з 2008 року започатковано Обласний конкурс «Молода людина року». Переможці конкурсу визначаються у 20 номінаціях у різних сферах суспільного життя.

Вітаючи учасників конкурсу Микола Джига відзначив, що молодість - це неповторна і відповідальна пора, коли людина вступає в самостійне життя, втілює життєві плани, формує громадську позицію. Це час пошуків та прийняття рішень, той час, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху, а неправильний вибір може звести всі прагнення нанівець. Тому від успішної самореалізації кожної молодої людини, від її впевненості у завтрашньому дні залежить і розвиток країни в цілому.

У свою чергу Григорій Заболотний зазначив, що ми пишаємося молоддю Вінниччини, яка все сміливіше заявляє про себе та свої права. Щиро вітаємо її прагнення відстоювати свою гідність та честь. Високо цінуємо патріотизм молодого покоління, його громадську позицію, почуття відповідальності за долю держави, готовність бути в авангарді у найвідповідальніші моменти національної історії.

ІІІ Обласний конкурс «Молода людина року» У ІІІ Обласному конкурсі «Молода людина року» взяли участь 124 учасники, для порівняння : у 2009 році – 98. Попередній розгляд та відбір кандидатів здійснювали профільні структурні підрозділи облдержадміністрації, територіальні представництва ЦОВВ у Вінницькій області.

За результатами засідання експертної ради, до складу якої входять заступник голови облдержадміністрації Л.М. Спірідонова, начальники відповідних управлінь, представники громадських організацій, визначено 20 переможців у всіх номінаціях. Кожен з них отримав диплом, символічну «Ніку» і сертифікат на цінний подарунок – кольоровий телевізор. Лауреати конкурсу (2 і 3 місця) відзначені Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради з грошовими винагородами.

Переможці конкурсу

«Відкриття року в області спорту»
Баліцький Костянтин Олександрович, 22 роки
м. Вінниця

Майстер спорту України міжнародного класу. Неодноразовий чемпіон України серед кадетів, юніорів, молоді та дорослих. З 2007 року – член збірної команди України з греко-римської боротьби. За цей час показав високі спортивні результати: 2007 рік – 2 місце на чемпіонаті Європи серед молоді; 3 місце на чемпіонаті світу; 2009 рік – чемпіон України; 3 місце на Кубку Європи серед дорослих; 2010 рік – чемпіон України; 2 місце на чемпіонаті Європи серед дорослих.

«Відкриття року в області культури та мистецтва»
Дубина Олександр Вікторович, 16 років
с. Ковалівка Немирівського району

Соліст дитячої зразкової вокальної студії «Мрія», Немирівської дитячої музичної школи. Неодноразовий переможець районних конкурсів, призер ряду обласних конкурсів, фестивалів. Лауреатом хіт-параду української сучасної пісні «Музичні барви» (2008 та 2009 роки), лауреат ІІ премії VII Всеукраїнського міжнаціонального фестивалю мистецтв «Українська родина – 2008». зайняв І місце в районному конкурсі «Таланти, твої, Україно», І та ІІ місце в обласному фестивалі-конкурсі «Подільський первоцвіт» (2008 та 2009 роки).

«Волонтер року»
Дідик Дмитро Анатолійович, 23 роки
м. Калинівка

Фізична особа-підприємець. З 2006 року є засновником та директором Вінницького обласного благодійного фонду «Бригантина», головною метою якого є покращення дозвілля дітей-сиріт у школах-інтернах області. У 2007 році організував проект «Одна копійка». В рамках проекту у місцях найбільшого скупчення людей у м. Вінниця (супер-маркети, магазини, аптеки) встановлено благодійні скриньки для збору коштів. Проект став постійно діючим. За цей час зусиллями громади міста було зібрано майже 200 000 грн. БФ «Бригантина» відвідав 15 шкіл-інтернатів.
Також є організатором проектів: «Епідемія доброти», «Через досвід до успіху», «Допомогти просто», «Добрий квест».

«Лідер шкільного самоврядування року»
Дрончак Тетяна Олегівна, 16 років
с. Уланів Хмільницького району

Учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Уланів Хмільницького району Вінницької області. Президент шкільної республіки «Темп» ЗОШ І-ІІІ ст. с. Уланів. Голова Вінницької обласної організації учнівського самоврядування «Союз старшокласників «Лідер». Організатор проектів: «Квітка толерантності», «Як стати лідером». Протягом двох років є волонтером Всеукраїнського фонду «Серце до серця».

«Лідер студентського самоврядування року»
Квашук Аліна Віталіївна, 19 років
с. Шляхова Бершадського району

Студентка ІV курсу Бершадського медичного коледжу, спеціальність «Сестринська справа». Член навчальної комісії студентського парламенту. Редактор стінгазети групи та газети коледжу «Коледжанський вісник». Брала участь в олімпіадах з інформатики, біології, історії та обласному конкурсі «Кращий за фахом». Оформила збірку поезії «Натхнення». Незмінний організатор та ведуча студентських заходів.

«Краща молодіжна ініціатива року»
Мар\'янчук Сергій Михайлович, 33 роки
м. Вінниця

Засновник та голова Вінницької обласної громадської організації «Молодіжна Організація «СЛАВІС-ВІННИЦЯ»; член Громадської ради при Вінницькій облдержадміністрації (секція з питань з роботи з молоддю, спорту та туризму). Організував молодіжну громадську кампанію зі збереження та захисту від рейдерських нападів приміщення спортивного клубу по вул. Баженова (мікрорайон Тяжилів м. Вінниця), заходи з благоустрою спортивного майданчику і прилеглої території, поновлення пам’ятного знаку «Радянським воїнам - авіаторам» по вул. Чехова.

«Молодий еколог року»
Петрук Роман Васильович, 22 роки
м. Вінниця

Віце-президент Вінницької обласної громадської організації «Екотопія Поділля», член Всеєвропейської громадські організації «Ecotopia», член Всеукраїнської екологічної ліги. Активний учасник та співорганізатор природоохоронницьких та екологічних заходів: «Збережи планету», «Не рубай ялинку», «Зробимо наше місто чистим», «Посади своє дерево», «День довкілля», «День Землі». Співавтор монографії «Екологічна безпека Вінниччини». Учасник Всеукраїнських з’їздів екологів, міжнародного симпозіуму «Міжрегіональні проблеми екологічної безпеки». Виконав ряд державних та госпдоговір них тематик у напрямку розроблення методів знешкодження, утилізації та ідентифікації невикористаних, заборонених і неопізнаних пестицид них препаратів, а також твердих побутових відходів у м. Вінниця та у Вінницькій області

«Молодий економіст року»
Пазюченко Олександр Вікторович, 25 років
м. Ладижин

Магістр з економічної кібернетики. З 2008 р. працює економістом ТОВ «Буддеталь». Має друковані статті у виробничо-практичному молодіжному журналі «Економіка Вінниччини» з впровадження у дію установки по зменшенню бракованої продукції у конвеєрному виробництві. Учасник конкурсу з економічної діяльності щодо раціонального використання матеріалів та вдосконалення роботи підприємства. Оформив сайт підприємства та постійно вдосконалює бухгалтерську програму 1-С бухгалтерія. Брав активну участь у створенні колективного договору підприємства та усіх соціально-культурних заходів ТОВ «Буддеталь».

«Молодий медичний працівник року»
Луцишин Вадим Григорович, 31 рік
м. Вінниця

Лікар ортопед-травматолог травматологічного відділення Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова. З 2007 р. по 2009 р. без відриву від виробництва навчався в аспірантурі з ортопедії-травматології у Державній установі інституту травматології та ортопедії АМН України. Достроково, у 2009 р., захистив кандидатську дисертацію. Один із перших в Україні впровадив метод інтрамедулярного блокуючого остеометалосинтезу в лікуванні переломів довгих кісток. Оволодів методами малоінвазивної хуірургії «артроскопія при захворюваннях та пошкодженнях великих суглобів (колінного, плечового, кульшового)». З 2006 р. член Української асоціації хірургії коліна та спортивної травми.

«Молодий працівник року в галузі культури»
Лабун Інна Юріївна, 33 роки
м. Могилів-Подільський

Викладач Могилів-Подільського початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу – художня школа; активний член Творчого об’єднання «Барви Поділля». Постійний учасник всеукраїнських, обласних виставок прикладного мистецтва. Організувала і провела першу персональну виставку, розробила нові навчальні програми для викладання живопису. Підготувала переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних та регіональних конкурсів. Постійно займається популяризацією культури і мистецтва у загальноосвітніх закладах.

«Молодий рятувальник року»
Камбаров Олександр Олегович, 25 років
м. Хмільник

Старший лейтенант служби цивільного захисту. Начальник караулу 9-ої самостійної державної пожежної частини, м. Хмільник Хмільницького районного відділу ГУ МНС України в вінницькій області. У травні 2009 року у м. Хмільник завдяки вмілим діям, винятковій мужності та професіоналізму рятувальник та його підлеглі визволили з вогняної пастки 4-ьох людей, з них 1 дитину. Неодноразово брав участь у ліквідації пожеж, аварій.

«Молодий підприємець року»
Григорук Ольга Іванівна, 21 рік
м. Вінниця

У 19 років заснувала клінингову компанії «LarBas-Home». На фірмі працює 10 осіб. У 2010 році брала участь у конкурсі «Вінницький рейтинг керівників-жінок». Займалася благодійною діяльністю, допомагала Дитячому центру «Матері і дитини», Стрижавському дитячому будинку-інтернату.

«Молодий представник робітничих професій року»
Пантелейчук Тетяна Петрівна, 32 роки
м. Хмільник

Прасувальниця готових виробів Хмільницької швейної фабрики ВАТ «ЛІЛЕЯ». Має стаж роботи майже 15 років. Постійно виконує доведені норми виробітку, забезпечує якість технологічних операцій. Учасниця народного хору «Зорецвіт» м. Хмільник. У 2009 році була нагороджена почесною грамотою Президії Вінницького обласного комітету профспілки працівників текстильної та легкої промисловості – за вірність трудовому обов’язку.

«Молодий журналіст року»
Олійник Леонід Іванович, 31 рік
м. Вінниця

З 2009 року редактор суспільно-політичних програм Обласної асоціації «Вінницька громадська телерадіокомпанія «Вінниччина». Один із засновників громадської організації «Журналісти за права людей». Автор і ведучий ток-шоу «4 влада», «Про справу конкретно», які мають багаторічну історію та висвітлюють суспільно-політичне життя області. Реалізував кілька проектів: «Погляд на Європу», «Нові сусіди», «Голосуй свідомо».

«Молодий науковець року»
Рикало Надія Анатоліївна, 33 роки
м. Вінниця

Кандидат медичних наук, доцент. З 2009 року виконує обов’язки завідувача кафедри патофізіології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. З 2007 року працює над виконанням докторської дисертації за спеціальністю «патофізіологія» на тему: «Вікові аспекти патогенезу хронічних вірусних гепатитів В і С у дітей різного віку та патогенетичні підходи до лікування». Є автором понад 80 наукових статей, навчально-методичних посібників та рекомендацій. Бере активну участь у громадському житті університету та області, за сумлінну працю неодноразово нагороджувалась почесними грамотами. Читає лекції та проводить практичні заняття українською, російською та англійською мовами.

«Молодий працівник року у виробничій сфері»
Гаврищук Олександр Васильович, 21 рік
с. Кричанівка Могилів-Подільський району

Під час навчання у Вищому професійному училищі №7 (м. Вінниця) нагороджений грамотами: за значні досягнення у виробничому навчанні; за ІІІ місце у конкурсі професійної майстерності серед столярів, різальників по дереву; за активну участь у суспільно-громадському житті. З 2007 року – столяр, верстатник деревообробних верстатів приватного підприємства «Деревообробник». Виготовляє садові меблі, дерев’яні альтанки різних розмірів та конструкцій. Постійно працює над розробкою нових проектів альтанок та впроваджує їх у виробництво. Учасник культурно-масових заходів на підприємстві, організовує та проводить свята. Активно займається спортом.

«Молодий працівник року правоохоронних органів»
Лебідь Надія Василівна, 27 років
м. Липовець

Капітан міліції, старший слідчий слідчого відділення Липовецького районного відділу ГУМВС України у Вінницькій області. Працює в органах внутрішніх справ з 2000 року. Учасник змагань з бойових мистецтв «САМБО». Бере активну участь у житті колективу, є секретарем професійної спілки атестованих працівників райвідділу. За високі результати в оперативно-службовій діяльності неодноразово нагороджена почесними грамотами, подяками.

«Молодий вчитель року»
Країло Оксана Анатоліївна, 32 роки
с. Лучинець Мурованокуриловецького району

Учитель англійської мови СЗШ І-ІІІ ст. с. Лучинець Мурованокуриловецького району. Переможець районного та лауреат обласного конкурсу «Учитель року» в номінації «Іноземна мова (англійська)». Ініціатор діючого англомовного інтернет-проекту «Блог «Scool of Luchynets» та шкільного євроклубу «Вікно в Європу». Активний учасник Інтернет-проектів «Освітні гуртки» Міжнародної освітньої мережі «Айорн». Має друковані статті у фаховому журналі «Англійська мова та література». Підготувала переможців ІІ-го та учасників ІІІ-го етапів Всеукраїнської предметної олімпіади з англійської мови.

«Молодий працівник року агропромислової галузі»
Кічмаренко Олександр Михайлович, 29 років
с. Юхимівка Шаргородського району

Директор приватного підприємства «Юхимівське». Під керівництвом Кічмаренка О. М. підприємство взяло курс на модернізацію, введення нових технологій виробництва, заміни старої техніки на нову високопродуктивну та енергозберігаючу, а також покращення якості усіх видів продукції, що виробляється у господарстві. Нагороджений дипломом лауреата рейтингу «Лідер агропромислового комплексу – 2007». У 2008 році Національний комітет європейської бізнес асамблеї (м. Оксфорд, Англія) та Вчена рада Міжнародного університету (м. Відень, Австрія) представили ПП «Юхимівське» до міжнародної нагороди «European Quality».

«Молодий державний службовець року»
Заболотна Наталя Михайлівна, 29 років
м. Вінниця

Начальник відділу молодіжної та ґендерної політики управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Навчається на 3 курсі Одеського регіонального інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Створила постійно діючу творчу майстерню зайнятості для дітей та молоді. Ініціювала механізм соціального замовлення як шлях співпраці та залучення громадських організацій до реалізації державної молодіжної, сімейної та гендерної політики, проведення «Обласного конкурсу «Молода людина року», створення карти «Вінниччина козацька». Запровадила комплексний підхід у реалізації програм, розроблений громадськими організаціями, та системну роботу щодо участі молоді у розробці та прийнятті рішень шляхом проведення щорічного обласного молодіжного форуму. У 2009 році виграла конкурс на отримання гранту Президента України для обдарованої молоді.


Переглядів: 15330
Поширень: 0