Розпочалося будівництво дороги та трамвайної колії від вул. Квятека до автовокзалу «Західний», яка частково розвантажить Хмельницьке шосе. Закінчення робіт планується у 2009 році, вартість проекту буде коштувати місту близько 29 млн. грн. «На сьогоднішній день важко спрогнозувати вартість робіт через інфляційні процеси в країні, - каже Володимир Гройсман, - ми плануємо всі дороговартісні роботи провести у цьому році, аби інфляція та зростання ціни не позначилось на кінцевому варіанті». Довжина трамвайної колії буде близько 2 км.

До кінця цього тижня закінчиться ремонт дорожнього асфальтного покриття вул Пирогова від ринку Урожай до ринку «Сатурн». Кошторисна вартість робіт - 5,52 млн. грн., довжина вулиці - 2,2 км. Верхній шар покриття дороги - сучасний матеріал щебенево-мастичний асфальтобетон товщиною 2,5 см.

Відвідав мер також сквери Козицького та Пирогова. Незабаром вони перетворяться на зони відпочинку європейського зразку. У сквері Козицького вже проведені роботи по реконструкції тепломережі та демонтажу плитки, розпочата реконструкція фасаду вежі. Кошторисна вартість робіт по реконструкції обох скверів - 6 млн. грн. У сквері Пирогова розпочаті роботи по демонтажу плитки біля пам\'ятника визначному хірургу. Незаконні забудови будуть демонтовані. А ще посеред скверу з\'явиться фонтан.«Я хочу, щоб в місті було більше територій, де б вінничани могли відпочити та поспілкуватися, - каже Вінницький голова - на сьогодні вони у Вінниці почали з\'являтися: приклад - площа Театральна, цього року - будуть сквер по Козицького та Пирогова». Роботи будуть закінчені до Дня міста.

На завершення об\'їзду Володимир Гройсман перевірив стан вулиці 40-річчя Перемоги, де цього дня завершились роботи по проведенню реконструкції дорожнього полотна: «А це моя мрія - я хочу, щоб у Вінниці всі дороги були саме такими».


Переглядів: 3513
Поширень: 0