13 липня більше 20 учасників автопробігу, серед яких члени автоклубів Німеччини, Польщі, Естонії, Білорусії та Молдови, а також представники клубів обласних центрів України, - завітали до Вінниці.

Вінничани долучились до міжнародного автопробігу на «запорожцях»

Володарі «горбатих» з Києва, Львова, Вінниці, Дніпропетровська, Харкова та інших міст України, а також інших країн, розповідають, що Вінниця - одне із тих міст, де їх зустріли найбільш привітно. «Учасники вінницького клубу «ЗАЗ-ФЕНІКС» дуже привітні та приємні хлопці, - говорить президент Львівського клубу «ЗАЗ-Козак» Євген Кравз. - Учора ми з ними зустрілися, поспілкувалися, а вже сьогодні власники «горбатих» ЗАЗів з Вінниці долучилися до міжнародного автопробігу. Ми прагнемо потрапити до книги рекордів України, вистроївши найдовшу за кількістю колонну із «запорожців», а також побити рекорд місткості пасажирів у цьому автомобілі».

Вінничани долучились до міжнародного автопробігу на «запорожцях»

Найстаршому автомобілю, який бере участь в автопробігу - 49 років. «ЗАЗ-965 - це машина часу, - каже Євген Кравз. - Ти ніби повертаєшся у дитинство, їдеш не поспішаючи, все навколо можеш роздивитися. Ця автівка для тих, у кого ностальгія за минулим».

Інший учасник автопробігу, колишній українець, нині живе у Німеччині, Григорій Кримерицин, зізнається, що любов до «горбатого» у нього із самого дитинства. «За своє життя змінив мабуть 8 чи 9 авто, але усі вони були Запорізького автомобільного заводу, - говорить він. - Чому така любов саме до цієї машини? Важко сказати. Це немов маленьке дитя, і немає значення, чи твоя ця дитина, чи це - дитина твоїх знайомих. Ти все одно його любиш. Ось так у мене із моєю «ластівкою».

Вінничани долучились до міжнародного автопробігу на «запорожцях»

За словами президента Вінницького клубу «ЗАЗ-ФЕНІКС» Костянтина Ніколаєва, вартість «запорожця» становить від 500 до 10 тисяч доларів. «Усе залежить від стану авто, від його «фаршу» та пробігу, а також від того, скільки роботи було вкладено у нього, - каже Костянтин Ніколаєв. - Швидкість «горбатого» у середньому 60 км/год. Проте особисто я деколи розганяв своє авто і до 100 кілометрів за годину».

Вінничани долучились до міжнародного автопробігу на «запорожцях»

Учасники автопробігу розповідають, що люди з їхнього оточення не вірять у те, що на автомобілі ЗАЗ можна їхати зі швидкістю до 100 км/год. «Був випадок, коли я навіть просив працівника ДАІ, який мене зупинив за перевищення, скласти протокол, аби мати доказ того, що їхав із швидкістю 90 км/год, - розповідає про випадок зі свого автомобільного життя Євген Кравз. - Проте він посміхнувся і сказав, що таке авто зустрінеш дуже рідко, і, побажавши щасливої дороги, відпустив далі».

На згадку про Вінницю усі володарі «горбатих» отримали подяки від клубу «ЗАЗ-ФЕНІКС» та пам\'ятні медалі від комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради. У свою ж чергу, президент «ЗАЗ-Козак» вручив вінничанам солодкий презент - печиво із зображенням запорожця.


Переглядів: 7004
Поширень: 0