У Вінниці з’явилась нова меморіальна дошка архітектору Артинову

«Ми, як міська громада, повинні вшановувати тих людей, які протягом певного періоду історії робили дуже серйозний внесок у розвиток нашого рідного міста. Григорій Артинов на початку XX століття змінив обличчя центральної частини Вінниці і в той же час дав новий імпульс для формування міського середовища та архітектури і у подальші десятиріччя», - зазначив на відкритті меморіальної дошки Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

У Вінниці з’явилась нова меморіальна дошка архітектору Артинову

Над створенням меморіальної дошки працювали скульптор Юрій Козерацький та архітектор Олександр Коротких. Вони є авторами багатьох скульптурних робіт, які споруджені в різних куточках Україні. Юрій Козерацький розповів, що робота саме над цим проектом виявилась досить складним завданням. «Ми не хотіли йти «накатаним шляхом» і робити дошку у вигляді портрету, - говорить Юрій Козерацький, - а прагнули створити таку роботу, яка б прикрашала обличчя міста і була особливою. Тому ми вирішили зобразити найбільш яскраві роботи архітектора Артинова. Коли ми почали відтворювати їх у камені, то відзначили надзвичайно високу фахову підготовку Артинова, адже всі його споруди збудовані з почуттям ритму та пропорцій. Тому ми дуже відповідально ставились до відображення кожного елементу архітектурної пам’ятки, які має Вінниця завдяки її першому архітектору».

Свого часу у Вінниці вже встановлювалась меморіальна дошка Григорію Артинову, але вона була зруйнована. Тому цьогоріч, до 150-річного ювілею від дня народження архітектора, було відкрито нову дошку на його честь.


Переглядів: 8344
Поширень: 0