У Вінниці завершується підготовчий етап по каналізуванню двох мікрорайонів приватного сектору - Старого міста та П\'ятничан. На сьогодні вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. А на вулицях поблизу Центрального ринку незабаром відновляться роботи з реконструкції проїжджої частини та тротуарів. Тут уже замінено труби теплотраси та розпочато будівництво зливової каналізації.

Упродовж останніх кількох років було проведено ремонт магістральних вулиць в районі Центрального ринку: Привокзальної, проспекту Коцюбинського, 50-річчя Перемоги та Островського. На інших вулицях цього мікрорайону (Верхарній, Шмідта, Некрасова, Ленінградській та Тімірязєва) протягом 2007-2008 років було замінено аварійні мережі теплошляхів на сучасні, попередньо ізольовані труби, загальною протяжністю 1,1 кілометри. Також було розпочато будівництво мереж зливової каналізації та частково виконані роботи по асфальтуванню вулиць Ленінградської та Верхарної. У 2009-му році роботи були вимушено призупинені у зв\'язку із фінансово-економічною кризою.

Шостого серпня міський голова Володимир Гройсман під час робочого об\'їзду територією міста відвідав вулиці, які прилягають до Центрального ринку. Очільник міста зазначив, що вони фактично нічим не відрізняються від вулиці Шевченка до її реконструкції, тобто дороги тут відсутні. «Проект є надзвичайно дороговартісним, - говорить мер. - Тому ми виконуємо його поетапно. Усі роботи, які були розпочаті тут в минулих роках, але через фінансову кризу були зупинені, найближчим часом будуть відновлені. На заміну тепломереж та початок будівництва зливової каналізації і асфальтування вже витрачено більше десяти із половиною мільйонів гривень. Завершення повного комплексу робіт з благоустрою цих вулиць потребує іще більш як 29 мільйонів».

Під час перебування на об\'єкті Володимир Гройсман дав доручення Асоціації органів самоорганізації населення спільно з квартальними комітетами відпрацювати питання наявності у цьому мікрорайоні, де є багато приватних будинків, мереж водогонів та каналізації. «До початку асфальтування на умовах співфінансування тут необхідно провести водопровід та каналізацію на тих ділянках, де вони відсутні. І це потрібно робити уже сьогодні, аби потім спокійно заасфальтувати ці вулиці і більше не повертатись до цього питання», - говорить мер.

За словами очільника міста, відновлення робіт по облаштуванню зазначених вулиць є пріоритетним у планах на 2011 рік. Першим етапом буде завершення робіт по облаштуванню мереж зливової каналізації. Наступним - проведення комплексу робіт по асфальтуванню, встановленню ліхтарів зовнішнього освітлення, будівництву тротуарів тощо.

Також у планах міської влади на наступний рік будівництво мереж каналізації в мікрорайонах «Старе місто» та «П\'ятничани», мешканці яких змушені десятиріччями користуватись вигрібними ямами. Вартість реалізації цих проектів також досить значна і складає 6,6 млн. грн. На сьогоднішній день уже виготовлена проектно-кошторисна документація, яка пройшла державну експертизу.

Проектом каналізування П\'ятничан передбачено будівництво трьох самопливних колекторів загальною протяжністю понад 1,5 кілометри (по вулицях Герцена, Івана Богуна та по мосту через річку Південний Буг з їх подальшим підключенням до існуючої каналізаційної мережі). Також у цьому житловому масиві буде збудовано каналізаційно-насосну станцію. Її потужність, згідно проектної документації, становитиме п\'ять тисяч кубічних метрів стоків на добу. Із існуючою мережею каналізації по вулиці Чорновола її поєднає напірний колектор довжиною 620 метрів, який також передбачений проектом.

Каналізування Старого міста у відповідності до проекту передбачатиме будівництво самопливного колектору довжиною більше кілометра по вул. 8 березня від приміщення школи з переходом через Староміський міст на вул. Свердлова та його підключенням до існуючої каналізаційно-насосної станції. А на вулиці Піонерській буде збудовано каналізаційно-насосну станцію, потужність якої становитиме майже 30 м3 стоків на добу, та напірний колектор на дві нитки.

На сьогоднішній день визначаються строки початку цих робіт. «Обсяг робіт, який був запланований на поточний рік, виконано, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Складено документацію, яка вже пройшла державну експертизу, окреслено ряд першочергових завдань. Зараз ми визначаємося із термінами, коли зможемо приступити до реалізації обох проектів».


Переглядів: 5663
Поширень: 0