Акція «Маленькі хіп-хопери» залучила до навчання дітей віком від 4 до 11 років і стала початком роботи по створенню у місті муніципального колективу з сучасних танців. Бажаючих займатись виявилось чимало, тому вже у лютому 2010 року на базі міського Палацу дітей та юнацтва з дітьми розпочали працювати два тренери - танцюристи студії «ТриЗет», які взяли активну участь у роботі з дітьми під час літньої оздоровчої компанії та, власне, під час самого проекту «Маленькі хіп-хопери».

Вінницька муніципальна школа сучасного танцю уже має своє приміщенняНа сьогоднішній день у місті можна знайти багато танцювальних шкіл та студій, де навчають бальним, народним та спортивним танцям. Віднедавна у дітей з\'явилась можливість займатись сучасними танцями - хіп-хопом, брейк-дансом та іншими. Наразі у муніципальній школі сучасного танцю навчається 150 дітей, з них 20 - це малеча, яка брала участь у проекті «Маленькі хіп-хопери» і у яких виявлені неабиякі здібності до танців. Єдине, чого до сьогодні не було, - спеціально відведеної кімнати, де б проводились заняття. Діти ходили на уроки танцю до різних залів.

Але це були тимчасові незручності. Протягом літа у Палаці дітей та юнацтва тривала підготовка окремого приміщення, де будуть займатись маленькі танцюристи. Усі ремонтні роботи та оформлення зали профінансовано міським бюджетом. А тренери, діти та їхні батьки виступили у ролі дизайнерів приміщення - вони продумували інтер\'єр та усе необхідне для повноцінного навчання.

А завдяки проекту по відновленню підліткових клубів за місцем проживання планується створити умови для цікавого та різноманітного дозвілля дітей та молоді і у кожному районі міста. «Для мене принципово важливим є те, щоб культурне життя Вінниці в цілому та життя молоді і дітей зокрема, набувало нового змісту. - говорить міський голова Володимир Гройсман. - А це можливо лише через розвиток їхніх здібностей та створення таких умов, за яких би вони могли б реалізувати себе».


Переглядів: 7328
Поширень: 0