Концепцію розвитку освіти, де окреслені перспективи освітянської галузі вже мають всі райони Вінниччини. У планах - розробити паспорт і програму розвитку кожної школи і кожного дошкільного навчального закладу, орієнтуючись на потреби місцевості і власний потенціал. Головна ціль - розробити дієві освітянські програми як регіонального так і державного рівнів.

27 серпня, напередодні нового навчального року у театрі імені М.Садовського, педагогічна еліта міста зібралась на традиційну серпневу конференцію педагогічних працівників, аби підсумувати досягнення і здобутки минулого року та обговорити проблеми і завдання, на яких слід зосередити увагу у новому навчальному році.

Минулий рік видався досить плідним на досягнення і педагогів, і самих учнів. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання цього року Вінниччина і, зокрема, місто Вінниця увійшла в десятку кращих регіонів (18 учнів вінницьких шкіл за результатами тестів набрали максимальну кількість балів - 200 з 200 можливих). У сотню кращих шкіл України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання увійшли три вінницькі школи.

На ХІІІ Міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади - 2010» презентував свою роботу дошкільний навчальний заклад №35. У номінації «Інноватика в принципах і механізмах функціонування освітнього закладу випереджаючої освіти для сталого розвитку» заклад отримав бронзову медаль. Крім того, педагогічний колектив цього ж ДНЗ нагороджено золотим дипломом за участь у Всеукраїнській виставці «Інноватика в освіті України».

У минулому навчальному році була створена комплексна інформаційна система дошкільної освіти. Всі дитячі садочки Вінниці забезпечені комп\'ютерною технікою, підключені до мережі Інтернет. Крім того, створено електронну базу даних дітей дошкільного віку, які виховуються у дитячих садочках та список дітей, які перебувають на черзі.

Як повідомив начальник управління освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, в минулому навчальному році 3662 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста брали участь в учнівських предметних олімпіадах. «Більше 1500 учнів вибороли призові місця в олімпіадах різних рівнів, - говорить Володимир Буняк. - Все це свідчить про високий потенціал можливостей вінницьких школярів на Всеукраїнських олімпіадах під час наступного навчального року».

Учасників конференції із початком навчального року привітав міський голова Володимир Гройсман. «Мені дуже приємно відзначити, що завдяки організаторській роботі керівників закладів освіти, спільної діяльності педагогічних і батьківських колективів, навчальні заклади готові до початку нового навчального року, - зазначив міський голова. - Я дякую Вам за цю копітку роботу та хочу побажати, аби у наступному навчальному році ваша праця та ваше натхнення прокладали шлях до нових злетів в освітянському житті міста».


Переглядів: 3242
Поширень: 0