Упродовж 12 місяців 2009 року в Україні в дорожньо-транспортних пригодах загинули 165 неповнолітніх, ще 3507 школярів отримали травми та каліцтва. Практично кожна четверта ДТП за участю дітей трапилася через порушення школярами вимог Правил дорожнього руху.

Вінницька команда «Сигнал» зайняла перше місце на ХХХІV Всеукраїнському зльоті юних інспекторів руху

Так, на Вінниччині за вісім місяців вже цього року з вини дітей сталося 17 автопригод в яких одна дитина загинула, а 18 отримали травми різного ступеня важкості.

З метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму Департаментом ДАІ МВС України проводиться комплекс заходів: упродовж 34-х років проводиться Всеукраїнський конкурс юних інспекторів руху, 14 років поспіль триває конкурс КВН-ЮІР, щорічно проводяться Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Безпека руху - це життя" та Всеукраїнський конкурс - рейд "Увага! Діти на дорозі!"( з 20.09.по20.10).

Вінницька команда «Сигнал» зайняла перше місце на ХХХІV Всеукраїнському зльоті юних інспекторів руху

Серед безлічі різноманітних заходів, що проводять працівники Державтоінспекції з дітьми для навчання їх дорожній грамоті, найулюбленішими для школярів є змагання юних інспекторів руху та конкурси команд КВН. Адже саме у таких конкурсах діти мають можливість проявити себе як особистість, а також пограти з однолітками у цікаву гру.

Вже стало доброю традицією, що на початку кожного нового навчального року в рамках проведення Всеукраїнського конкурсу-рейду “Увага! Діти на дорозі” регіональні команди ЮІР зустрічаються в міжнародному дитячому центрі “Артек”. Так і цього року юірівці з усіх куточків України приїхали взяти участь у ХХХІV Всеукраїнському зльоті юних інспекторів руху. У зльоті також беруть участь юні інспектори руху з Білорусії та Росії. Нашу Вінниччину представляла команда ЮІР «Сигнал» Гайсинської школи – інтернату. Ці діти є неодноразовими переможцями Всеукраїнських та Міжнародних конкурсівЮІР.

4 вересня відбулося урочисте відкриття зльоту, на якому було багато почесних гостей. З вітальним словом до учасників змагань звернувся заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник. Він відзначив, що подібні заходи, в яких гра поєднується з навчанням, є надзвичайно ефективними для навчання школярів правилам безпечної поведінки на вулицях та автошляхах. Урочиста частина заходів закінчилася святковим концертом.

Команда ЮІР Гайсинської школи-интернату "Сигнал", начальник профілактики УДАІ Володимир Мотичко та керівник команди, вчитель Світлана Ткачук

Як розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ МВС України у Вінницькій області Володимир Мотичко: «Оцінювати конкурси запросили фахівців центру з безпеки дорожнього руху при Департаменті ДАІ МВС України. Усі конкурси були дуже цікавими і діти до них серйозно готувалися. Впродовж тижня наша команда ЮІР «Сигнал» змагалася на звання кращого загону юних інспекторів руху у таких конкурсах як “Вело - естафета” та “Юний регулювальник”, де наші вінничани показали себе найкраще, набравши по 20 максимальних балів. У теоретичному конкурсі на “Знання Правил дорожнього руху” вони отримали 16 і творчому уроці – виступу «Агітбригади» 11 можливих балів. Надзвичайним був і конкурс презентацій фото-відео звітів під назвою “Разом з ДАІ безпечніше”, в яких учасники продемонстрували свою профілактичну роботу з безпеки дорожнього руху серед учнів навчальних закладів своєї області. Змагання тривали до 11 вересня. Найприємнішим їхнім завершенням стала перемога нашої команди з Гайсинської школи інтернату, яка обійшла у конкурсах 30 кращих регіональних команд та представників з Росії та Білорусії, набравши у сумі змагань 81 бал. Цей результат і став найкращим».

Допомогу в організації змагань та конкурсів надали спонсори із Моторного (транспортного) страхового бюро України та Групи компаній “Фокстрот”. Вони ж забезпечили дітей різноманітними цінними подарунками. Але, найголовнішим призом для усіх учасників зльоту став відпочинок у Всесвітньо- відомій здравниці «Артеку» впродовж 20 днів, де і відбувалися змагання.


Переглядів: 7634
Поширень: 0