Чотири дні учні та педагоги дружньої країни знайомились із матеріально-технічною базою та колективами Вищого професійно-технічного училища № 42 м. Погребище, ВПУ № 41 м. Тульчина, Гущинецьким та Заболотненським училищами, а також відвідали столицю України.

«Співпраця з ліцеєм ле Шенуа-ле Барр триває вже протягом 10 років, - розповідає координатор міжнародного співробітництва, головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Анжела Даценко. – Зазвичай, гості знайомляться із навчальними закладами аграрного профілю, висловлюють власні побажання та окреслюють перспективи подальшого розвитку співробітництва. Не стала винятком і ця зустріч. Обговорювалося питання організації стажування українських учнів у Франції, розробки відповідних програм. Плануємо продовжувати практику обмінів між учнями та викладачами, але акцентувати увагу не так на знайомстві з культурою (як було раніше), а організовувати візити більш навчального спрямування, щоб учнів також мали змогу детальніше ознайомитись із навчальними програмами, змістом, формами навчання, які існують за кордоном».

Уже в березні українські учні всьоме гостюватимуть у французькому навчальному закладі, наразі ж складаються списки та організовується переписка учнів із закордонними ровесниками, аби, прибувши до Франції, вони вже мали уявлення про країну, ліцей та родини, які їх там прийматимуть.


Переглядів: 3546
Поширень: 0