До дня свого заснування культурно-освітній центр Вінниці отримав у подарунок нове сучасне обладнання, яке значно розширить можливості планетарію у демонстрації пізнавальних сеансів про Всесвіт.

Як повідомив генеральний директор КП «Об\'єднана дирекція міських ПКіВ» Ігор Любовський, нове устаткування допоможе продемонструвати багато цікавих явищ та ефектів, наприклад, падаючі зорі, наближення до небесного тіла, політ боліду тощо. Крім того, цьогоріч працівники Донецького планетарію подарували вінничанам діючий лазерний апарат. «Маючи власного художника, вони виготовляють власні слайди для сеансів у планетарію, - говорить Ігор Любовський. - Тому у подарунок ми також отримали велику кількість нових лекцій по природознавству, астрономії та космонавтиці».

Вінницький планетарій розрахований на різновікову аудиторію. Для дітей від п\'яти років підготовлені програми зі спеціальною лексикою та образним мовленням для кращого сприйняття. Також тут є програми і для старшокласників, і для дорослих відвідувачів.

Для більшого комфорту відвідувачів планетарію проводяться роботи щодо оснащення індивідуальним опаленням (три роки приміщення зовсім не обігрівалось). Також тут проводиться ремонт покрівлі та косметичний ремонт оглядової зали. У перспективі - комп\'ютеризація зображення, обладнання більш комфортними сидіннями, а також мультимедійне зображення у форматі 3D.


Переглядів: 9161
Поширень: 0