Підприємство з 1973 року займає свою нішу на світовому ринку діамантів преміум класу, і спеціалізується на виготовленні та реалізації ювелірних виробів, а також виготовленні та реалізації діамантів з природної алмазної Прем’єр-міністр України оцінив вінницькі діаманти сировини. «Вінницький завод «Кристал» - один з небагатьох виробників ювелірної продукції в Україні, який має своє пробірне клеймо. За словами директора ДП Юрія Мазура за 35 років «Кристалом» виготовлено близько 70 мільйонів діамантів на суму 1,2 мільярди доларів, оброблено алмазів загальною вагою близько 1 тонни. У 2009 році чиста виручка від реалізації продукції підприємства склала 29 млн. 411 тис.грн.

За час роботи ДП торгова марка «Вінниця Кристал» стала гарантією високої якості і гарного смаку, тому не дивно, що його ювелірна продукція отримала широке визнання як в Україні, так і за кордоном.

Микола Азаров побачив високу якість зразків ювелірної колекції підприємства — ексклюзивні та серійні прикраси із золота з натуральними діамантами, сапфірами, жемчугом, смарагдами та іншим дорогоцінним камінням.

Прем’єр-міністр ознайомився із технологічним процесом заводу, побував у вимірювальній аналітичній лабораторії, оглянув діамантовий та ювелірний відділи.

ДП «Кристал» має потужні активи, які станом на 1 жовтня складають 53 млн. 388 тис.грн., в т.ч. оборотний Прем’єр-міністр України оцінив вінницькі діаманти капітал – 39 млн. 044 тис.грн. Ще один великий нюанс діяльності підприємства – у «Кристалу» відсутня будь-яка заборгованість із виплати заробітної плати та за енергоносії.

Директор «Кристалу» Юрій Мазур попросив у Прем’єр-міністра України підтримки у вирішенні ряду питань, які сьогодні заважають нормальній роботі підприємства та розширенню його експортних можливостей. Зокрема, він звернув увагу на недоступність та високу вартість кредитних ресурсів, необхідність проведення тендерних процедур на закупівлю дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, що можна вирішити включивши цю продукцію до переліку предметів закупівлі, на які дія законодавства про державні закупівлі не розповсюджується.

Інше питання необхідність сплати ввізного ПДВ при імпорті алмазної сировини. Як один із шляхів вирішення цього питання - внесення відповідних змін до законодавства та звільнення від оподаткування ПДВ імпорту алмазної сировини.

Для довідки:
ДП «Вінницький завод "Кристал" спеціалізується на виготовленні з природної алмазної сировини діамантів круглих, ступінчатих та фантазійних форм огранування середньою вагою 0,01-1,5 карат (1 карат дорівнює 0,2 грама). Діаманти реалізуються в Росії та Бельгії.

В 1992 році з метою розширення внутрішнього ринку збуту діамантів на підприємстві було створено ювелірне виробництво, яке виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів з вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння. На сьогодні завод "Кристал" виготовляє більше 5000 видів ювелірних виробів, і є одним із не багатьох виробників ювелірної продукції, які мають державне пробірне клеймо.

Ювелірні вироби підприємства реалізуються під торговою маркою «Вінниця-Кристал» у Казахстані, ОАЕ та Молдові.

Основними напрямками діяльності є:
- виготовлення та реалізація ювелірних виробів;
- виготовлення та реалізації діамантів з природної алмазної сировини;
- виготовлення технологічної оснастки та спеціального технологічного обладнання для виготовлення діамантів.

Прем’єр-міністр України оцінив вінницькі діаманти Всі технологічні та допоміжні підрозділи оснащені сучасним обладнанням: модельна машина фірми «Meiko» з комп’ютерним моделюванням; лазерні установки “ORZIV” з комп’ютерним забезпеченням для обробки алмазів виробництва США; огранувальні, одиральні та розпилювальні верстати діамантового виробництва; електронні ваги фірми “SARTORIUS”; вимірювальні прилади фірми “RUBIN”; комп’ютерні системи фірм “SARIN” і “DIAKOM”; обладнання для обробки алмазів фірми “PRODIAMATIC” та Смоленського ВО “Кристал” (Росія) та багато інших.

У 2009 році чиста виручка від реалізації продукції склала 29411 тис.грн. Всього за результатами від звичайної діяльності підприємство має прибуток до оподаткування за цей період в сумі 2088,0 тис.грн., що на 656,0 тис.грн. або на 45,8% більше рівня відповідного періоду минулого року. Податок на прибуток з урахуванням відстрочених податкових зобов’язань становить 799,0 тис.грн. Чистого прибутку підприємство отримало 1289,0 тис.грн., що на 58,0 тис.грн. або на 4,7% більше рівня минулого року.

За 2009 рік підприємство перерахувало до бюджету та позабюджетних фондів 9402,1 тис.грн.
За 2010 рік очікується збільшення виручки від реалізації продукції на 3,3% в порівнянні з 2009 роком. Внаслідок цього очікується збільшення чистого прибутку на 2,2%. Позитивну динаміку підтверджують фактичні дані за 9 місяців 2010 року.

Активи підприємства станом на 1.10.2010р. складають 53388 тис.грн., в т.ч. оборотний капітал – 39044 тис.грн. З усіх активів власний капітал складає 40294 тис.грн. Короткострокові кредити банків складають 10823 тис.грн.

Підприємство має стійкий фінансовий стан, високий рівень платоспроможності, має високоліквідний баланс, веде рентабельну виробничу діяльність та забезпечує стабільний рівень прибутку.


Переглядів: 9404
Поширень: 0