Його зведення тривало менш ніж півтора року. Придбати квартири за пільговою ціною мали можливість працівників бюджетних установ: освітяни, медики, працівники закладів культури, соціального захисту, органів місцевого самоврядування та інших галузей.

У Вінниці завершилось будівництво першого муніципального будинкуПрограму «Муніципальне житло м. Вінниця» («ПМЖ м. Вінниця») було затверджено у травні минулого року рішенням виконкому міської ради. Це була перша спроба міської влади допомогти людям придбати квартиру дешевше ніж на комерційному ринку нерухомості. Один квадратний метр житла у першому муніципальному будинку коштував 4200 гривень (у сусідньому будинку вартість квадратного метру перевищує шість з половиною тисяч гривень).

Фундамент муніципального 10-поверхового будинку в ІХ мікрорайоні «Вишенька» було закладено у липні 2009 року. Проектом передбачено лише одно- та двокімнатні квартири. Їх середня площа відповідно 45 м2 та 64 м2.

Учасниками програми «Муніципальне житло м. Вінниці» стали працівники бюджетної сфери, які мають стаж роботи не менше п\'яти років і потребують поліпшення житлових умов. Для того, аби мінімізувати вплив чиновників на розподіл квартир, цей процес здійснювався шляхом прозорого жеребкування, яке відбувалось у декілька етапів.

У Вінниці завершилось будівництво першого муніципального будинкуНа початку будівництва майбутні власники муніципального житла сплачували 30 відсотків від його загальної вартості. Потім до кінця будівництва вони сплачували решту суми рівними частинами. Хто не мав достатньої кількості коштів мали можливість оформи кредит у Вінницькій філії Акціонерного Комерційного Банку «Аркада», керівництво якого навіть у кризовий рік пішло на зустріч і вінничанам, і міській владі та надало можливість придбати квартири у кредит.

За словами Вінницького міського голови Володимира Гройсмана цей муніципальний будинок у Вінниці перший, але не останній. «Цей проект виправдав себе і є одним із напрямків забезпечення доступним житлом людей. Тому ми будемо будувати муніципальні будинки й надалі. Вже наприкінці поточного року ми хочемо закласти фундамент наступної багатоповерхівки в рамках Програми «Муніципальне житло м. Вінниці», - говорить очільник міста.


Переглядів: 6637
Поширень: 0