Будівництво основних колекторів та насосної станції мало стартувати наступного року, проте міська влада прийняла рішення ще у цьому році розпочати реалізацію проекту на П’ятничанах, а на початку наступного – приступити до будівництва магістральної мережі каналізації на Старому місті.

На П’ятничанах триває будівництво основної мережі водовідведенняПроектом каналізування П’ятничан передбачено будівництво трьох самопливних колекторів загальною протяжністю майже півтора кілометри. Вони проляжуть по вулицях Герцена, Івана Богуна та під мостом через річку Південний Буг з їх подальшим підключенням до існуючої каналізаційної мережі. Також у цьому житловому масиві буде збудовано каналізаційно-насосну станцію. Її потужність становитиме п’ять тисяч кубічних метрів стоків на добу. Із існуючою мережею каналізації по вулиці Чорновола її поєднає напірний колектор на дві нитки довжиною 620 метрів.

Кошторисна вартість робіт по проведенню каналізації у мікрорайоні П’ятничани складає майже 4,5 млн. грн. Фінансуватимуться роботи за рахунок міського бюджету. За ці кошти буде збудовано основну магістральну мережу, до якої зможуть підключитись мешканці другорядних вулиць на умовах співфінансування (50% - кошти мешканців, інших 50% - видатки з міського бюджету).

На сьогоднішній день вже виконані роботи по будівництву самопливної каналізації по вулицях Герцена та Івана Богуна. Ведеться прокладання колектору по вул. Чорновола. Окрім цього, будівельники почали прокладати напірну каналізацію від насосної станції, яка передбачена цим же проектом, до вул. Чорновола.

На П’ятничанах триває будівництво основної мережі водовідведенняВже традиційно на об’єкти, які будуються у місті, виїжджає міський голова Володимир Гройсман. Відтепер разом із ним участь у таких об’їздах беруть і депутати міської ради, які балотувались у команді міського голови по мажоритарних округах. Тому із ходом робіт по будівництву каналізаційної мережі знайомились Антоніна Іващук та Руслан Анфілов (їх виборчі округи охоплюють саме ту частину міста, де розпочато каналізування, – П’ятничани та район вул. Київської).

Вінницький міський голова Володимир Гройсман під час об’їзду повідомив, що будівництво магістральної каналізаційної мережі у приватному секторі розраховане на п’ять років. «Ми плануємо до кінця цього року завершити перший етап робіт на П’ятничанах і у січні перейти вже на Старе місто, - розповідає мер Вінниці. – Кожного року ми будемо виконувати досить значний обсяг робіт з тим, щоб якнайшвидше мешканці приватного сектору мали можливість підключитись до центральної каналізації. І це одне з приорітетних завдань, яке ми перед собою ставимо».


Переглядів: 4973
Поширень: 0