Поступове впровадження у місті енергозберігаючих технологій набуло уже системного характеру. Модернізація котелень, переведення їх на дистанційне управління, капітальні ремонти тепломереж, оптимізація системи в цілому - це ті заходи, які щороку проводяться в обласному центрі і спрямовані на поступове виведення теплоенергетичної галузі Вінниці на якісно новий рівень.

Стара котельня школи-ліцею №7 експлуатується вже більше двох десятків років. Її обладнання застаріле (котли НІІСТУ-5 споживають досить багато блакитного палива), а загальна система опалювальних пристроїв була змонтована нераціонально. Саме тому було прийнято рішення у приміщенні поруч зі старою котельнею облаштувати новий тепловий пункт.

Реконструкція котельні школи-ліцею №7 за кошти міського бюджету розпочалась у 2008 році. На сьогоднішній день виконані роботи по монтажу тепломеханічного обладнання, встановлено два котли фірми VIESSMANN. Для завершення робіт необхідно провести монтаж електрообладнання та обладнання газопостачання. Також проектом передбачено встановлення приладів, які дозволять котельні працювати в диспетчерському режимі з контролем параметрів роботи з центрального диспетчерського пункту. Це дозволить в опалювальний період скоротити споживання палива на 228,8 тисяч кубічних метрів на суму 235,7 тис.грн., а також скоротити витрати на обслуговування котельні на суму 61,34 тис.грн.

«Нова котельня у цій школі обійшлась міському бюджету у більш ніш 600 тисяч гривень. Утім, за попередніми підрахунками ці кошти окупляться менш ніж за три роки, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Взагалі ті технології, які ми сьогодні запроваджуємо у місті, є енергоефективними і сучасними. І вже через кілька років з їх допомогою нам вдасться побудувати у Вінниці одну із самих сучасних систем комунальної теплоенергетики».


Переглядів: 3979
Поширень: 0