Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Мануель Еттер 2 грудня зустрівся з головою облдержадміністрації Миколою Джигою, головою обласної ради Сергієм Татусяком, Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом для обговорення результатів реалізації швейцарсько-українських проектів на Вінниччині та втілення нових перспективних напрямків співробітництва на 2011-2014 рр.

Станом на грудень 2010 року у районах Вінницької області та м. Вінниця за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (ШАРС) та Державного секретаріату Швейцарії з питань економіки (ДСШЕ) реалізуються 10 потужних програм і проектів. Це спільні швейцарсько-українські проекти "Здоров\'я матері та дитини" (з фінансуванням у 3,9 млн.шв. франків); "Підтримка децентралізації в Україні" (DesPro - 4,9 млн. шв.франків - вже вступила у 2-у фазу), "Сталий розвиток аграрного виробництва в Україні" (3,8 млн. шв. франків за 2003-2010 рр.) та ін.

Цього року закінчилася дія Меморандуму про співпрацю "Швейцарські трамваї для м.Вінниці", який підписаний між Вінницею та Цюріхом і стосувався забезпечення нашого міста швейцарськими трамваями. Усього з 2007 року Цюріх подарував Вінниці 105 трамваїв. Голова облдержадміністрації Микола Джига зазначив, що Вінниччина теж має ряд серйозних проектів, які будуть втілені у життя у найближчому майбутньому. Особливо, це стосується створення потужного медичного комплексу (університетської лікарні) на базі Вінницького медичного університету, адже влада завжди на перше місце ставить здоров\'я людини, модернізації житлово-комунального господарства, АПК і переробної промисловості.

Мануель Еттер зазначив, що беручи до уваги суттєвий позитивний досвід, набутий під час реалізації вищезазначених проектів та результати втілених у життя проектів, для Уряду Швейцарії співпраця з Вінницькою областю та м.Вінниця і надалі залишатиметься пріоритетною в контексті реалізації Стратегії швейцарсько-українського співробітництва на 2011-2014 рр.

"Вінниччина і її обласний центр стали нашими надійними і виваженими партнерами, яким ми довіряємо і можемо результативно працювати" - підкреслив Мануель Еттер.


Переглядів: 3614
Поширень: 0