На День міста в цьому році вінничани вперше змоги проїхатись в екскурсійному трамваї-кав’ярні. І вже з того часу більше трьох тисяч вінницьких школярів подорожували ексклюзивним трамвайчиком, дізнавались про легенду заснування Вінниці. Ці безкоштовні подорожі для всіх вінницьких четверокласників організовують представники Молодіжної ради міського голови на соціальне замовлення виконкому.

Зовнішній яскравий вигляд трамвайчика безперечно привертає до себе увагу оточуючих. Стильні написи та яскраві акценти додали трамваю більш сучасного вигляду. Він був створений на базі одного із вагонів «Карпфен» (в перекладі «Карп» або «Короп»), подарованих Вінниці швейцарським Цюріхом. У трамвайчику протягом подорожі чарівні стюардесси-екскурсоводи розказують дітям легенди та історії про виникнення Вінниці. Стюардеси вдягнені в стильний одяг, який так пасує до нового обличчя вінницького «трамваю-улюбленця».

І ось сьогодні, стюардеси-екскурсоводи презентували нову програму до Дня св.Миколая. А для того, аби покращити роботу і спільно з маленькими вінничанами визначити, що саме їх цікавить, підготували інтерактивну програму з діловою грою.

Саме в День місцевого самоврядування є знаменним аби діти самі висловились, що вони найбільше полюбляють в своєму місті, а що хотілось би покращити. У формі гри малеча закріплюватиме знання з історії заснування міста, яку прослухали декілька тижнів тому.

Найголовнішою інтригою залишається назва екскурсійного трамвайчика. Вже є більше ста варіантів, але остаточний варіант доручили обрати самим маленьким городянам. До кінця тижня у вінницьких школах проходить конкурс на найкращу назву вінницького трамвайчика. Головне, щоб ця назва сподобалась дітям. Всі бажаючі дітки зможуть разом нанести нову назву на трамвайчик 18 грудня.

До Дня св.Миколая хлопці і дівчата з Молодіжної ради міського голови підготували благодійний проект. 18 грудня, організовуючи екскурсії у трамвайчику, вони збиратимуть кошти, які наступного дня витратять на підтримку діток з малозабезпечених та багатодітних родин.

Тож, починаючи з 18 грудня щосуботи вінницький екскурсійний трамвайчик буде відкривати свої двері всім бажаючим. У програмі чотири різні екскурсії і кожна родина зможе обрати найбільш цікаве для себе. Тривалість однієї екскурсійної програми 25 хвилин.

І екскурсія: Історія виникнення міста, легенди щодо назви та створення герба Вінниці.

ІІ екскурсія: Великі вінничани, діяльність історичних постатей Миколи Пирогова, Михайла Коцюбинського, Григорія Артинова, доба Української народної республіки.

ІІІ екскурсія: Ніхто не забутий, ніщо не забуто! Вінниця у Великій вітчизняні війні, ставка Ворошилова, ставка «Вервольф», військова доблесть Вінниці.

ІV екскурсія: Сучасна європейська Вінниця. Розвиток та будівництво. Перемога Наталки Добринської, творчість Віктора Бронюка, досягнення Вячеслава Узєлкова, успіхи команди КВН «Вінницькі перці», хору Газінського, інш.

РУХАТИМЕТЬСЯ ЕКСКУРСІЙНИЙ ТРАМВАЙЧИК ЩОСУБОТИ З 18 ГРУДНЯ ЗА МАРШРУТОМ:

Відправлення: Прибуття:
1200зупинка «Інтернаціональна»(біля Макдональдсу) 1225зупинка «Залізничний вокзал»
1230зупинка «Залізничний вокзал» 1255зупинка «площа Театральна»
1300зупинка «площа Театральна» 1325зупинка «вул. Квятека» (біля ТЦ ШОК»)
1330зупинка «вул. Квятека» (біля ТЦ «ШОК») 1355зупинка «Інтернаціональна»
1400зупинка «Інтернаціональна»(біля Макдональдсу) 1425 зупинка «Залізничний вокзал»
1430зупинка «Залізничний вокзал» 1455зупинка «площа Театральна»

 

Всі кошти, які молодь збере 18 грудня, будуть витрачені на організацію благодійних заходів для багатодітних родин. Твоя подорож на екскурсійному трамваї – це допомога багатодітним родинам!

ПОПЕРЕДНЄ ЗАМОВЛЕННЯ КВИТКА ДЛЯ ЕКСКУРСІЙНОЇ ПОДОРОЖІ ЗА ТЕЛ.: 59-53-02
 


Переглядів: 5744
Поширень: 0