Такі темпи позовної роботи міську владу не влаштовують - заборгованість населення залишається 13 млн. грн.
- Як мінімум кількість заяв подвоїти! - зазначив перший заступник міського голови Іван Михайлюк.

Зараз вінничани розраховуються за тепло та гарячу воду на 188%. Але, за словами Івана Михайлюка, це люди гасять заборгованість за послуги, які отримали в опалювальний сезон.
Крім того, готуються листи на МВС та Міноборони щодо розрахунків за послуги - державний бюджет боргує вінницьким тепловикам більше 2 млн. грн.

Така "гарячка" пов\'язана з тим, що осінь може стати революційною не тільки для теплопостачальних організацій. За словами першого заступника мера, до початку опалювального сезону вінницькі теплопостачальники мають повністю розрахуватися з боргами. Інакше - не буде лімітів, а значить - і тепла та гарячої води. Більше того, зараз йдеться про те, що жодної допомоги з боку держбюджету у вигляді компенсацій чи субвенцій тепловикам більше не буде. Юлія Тимошенко вже сказала, що в підприємств є останній шанс вирівняти розрахунки за газ... Вже змінили систему так званих клірингових розрахунків або компенсації в тарифах, котра, як відомо, має відбуватись з державного бюджету.

- Чому це нас хвилює? Тому що суми у нас дуже значні - понад 20 млн. грн., - пояснює Іван Михайлюк. - Ці зміни у нас паралізували розрахунки за травень і червень, що викликає загрозу вчасного оформлення документів і погодження їх з ДК "Газ України".

У п\'ятницю у Вінниці чекають представника ДК "Газ України". Крім роз\'яснень, керівники теплопостачальних підприємств і міська влада хочуть почути ще й відповідь на запитання щодо субвенції з державного бюджету за газ, який використали на початку цього року, але ДК зарахувало кошти за минулий рік...

А поки теплопостачальні організації міста зупиняються на ремонт. "Маяк" повинен відновити гаряче водопостачання вже з 20 липня, котельня "Моріс" - до 20 серпня.


Переглядів: 3065
Поширень: 0