У Вінниці влаштували свято національної смакоти. Місцеві кулінари запропонували городянам понад три десятки страв української кухні. І кожна - з власною "родзинкою". Поласувати чудовими наїдками можна було й безкоштовно - треба було лише стати учасником конкурсу на швидкісне поїдання кулінарних виробів.

Лежні й холодець, тушковані реберця, деруни, український борщ з пампушками, і, звичайно ж, кутя. Ці та багато інших страв запропонували вінничанам місцеві кухарі. А фаршироване порося по-подільському може стати фірмовою стравою будь-якої господині.

Тетяна Шевчук, кухар:

- Порося замочується на пару годин, вимочується. Тоді натирається сіллю, перцем і начиняється гречкою. Для того, щоб зробити хороший фарш, гречка відварюється, добавляється смажена цибуля, яйце, трошки свинячого фаршу. І начиняється це порося, і запікається при температурі 200 градусів десь години дві з половиною.

Спробувати всю цю українську смакоту гурмани могли за невеликі гроші. А безкоштовно - лише учасники конкурсів на швидкісне поїдання борщу, пиріжків або вареників.

Загалом вінницькі кулінари представили понад тридцять різноманітних страв. Готували їх за один день. Кажуть: уміння вже напрацьоване роками. А починали три роки тому.

Сергій Кудлаєнко, начальник міського управління торгівлі:

- Це були фестиваль вареників, фестиваль борщу, фестиваль м\'яса. Сьогодні ми трошки змінили формат - в рамках фестивалю, який проводиться з конкурсами біля головної ялинки в парку, ми проводимо фестиваль різдвяних страв.

Українська кухня - найкраща в світі, переконані учасники свята. Отже, головне - її популяризувати. Тому щороку рамки національних кулінарних фестивалів розширюють. Адже кожна господиня завжди може додати до звичайної страви якусь "родзинку", представивши вже відомий рецепт по-новому.
 


Переглядів: 5740
Поширень: 0