15 січня на церемонії закриття головної ялинки міста відбудеться нагородження переможців загальноміського конкурсу «Новорічний настрій» на краще новорічне оформлення вітрин, будинків, балконів та вікон.

Конкурс, оголошений виконкомом міської ради незадовго до початку новорічних та різдвяних свят, тривав упродовж трьох тижнів. Загалом для участі вінничани подали близько півсотні заявок. Найактивнішими виявились бюджетні установи, які змагались в окремих номінаціях, та приватні особи, котрі претендували на перемогу у номінації «Новорічне вікно». 10 січня відбулось засідання конкурсної комісії, на якому були визначені переможці конкурсу. А напередодні члени журі особисто об\'їхали усі об\'єкти, по яких були подані заявки, та «запаслися» їх фотографіями з різних ракурсів.

До складу конкурсної комісії увійшли представники різних управлінь міської ради, депутатського корпусу та журналісти, які виявили бажання приєднатись до членів журі. Засідання тривало майже півтори години. По деяких з восьми номінацій дискусії розгортались не на жарт. Зокрема, справжні дебати тривали під час визначення переможців у номінаціях «Заклад охорони здоров\'я» та «Заклад освіти». Це було викликано тим, що по кожній з номінацій було по декілька рівнозначних учасників, які, на думку журі, гідні перемоги. Тому зупинились на компромісному варіанті - шляхом відкритого голосування визначили умовне перше та друге місце і розподілили призовий фонд.

Відтак, найкраще оформленим закладом охорони здоров\'я, який отримає сертифікат на 6 тис. грн., визнано міську дитячу поліклініку №2; сертифікат на 4 тис. грн. заслужено виборов колектив міської поліклініки №3. У номінації «Заклад освіти» за цим же принципом переможцями визначено школу №35 та дитячий садок №75. А в номінації «Заклад культури» беззаперечними лідерами виявились КП «Центр концертних та фестивальних програм» та Міський Палац Мистецтв, які також отримають сертифікати на шість та чотири тисячі гривень відповідно.

По інших номінаціях, призовий фонд яких складав по дві тисячі гривень на кожного переможця, найбільша кількість заявок надійшла по новорічному оформленню вікон. Члени журі, не вагаючись, віддали перевагу 5-му під\'їзду будинку №71 по вул. Фрунзе. Тамтешні мешканці виявились настільки дружними, що створили свято не лише всередині під\'їзду (так би мовити для себе), але й зовні - про прихід Нового року тут «сигналізує» кожне вікно від першого по дев\'ятий поверхи сходинкових клітин під\'їзду.

За краще новорічне «вбрання» балкону сертифікати отримають одразу двоє учасників. Балкони, де іще можна встигнути побачити політ фантазії переможців, які нестандартно та креативно підійшли до оформлення своїх балконів, знаходяться за адресами 600-річчя, 28 та Хмельницьке шосе, 20. Також, за підсумками засідання конкурсної комісії два учасники визнані переможцями у номінації на краще оформлення прилеглої території будинковолодінь за адресами вул. Винниченка, 14 та вул. Бучми, 86. А найбільш вдало та зі смаком до новорічного оформлення садиби, на думку журі, цьогоріч підійшла родина Замкових, яка і отримала перемогу у відповідній номінації.

Фактично єдиною номінацією, яка не викликала особливих дискусій, була номінація «Краща новорічна вітрина», у якій члени комісії без будь-яких вагань визначили переможцями бібліотеку-філію №12 та Художній салон по вулиці Пушкіна.

Окрім цього, усі великі торгово-розважальні центри міста, які створювали настрій своїм відвідувачам не лише новорічними знижками, але й святковим вбранням фасадів та прилеглих територій, а також офісний центр «Кряж», кондитерська фабрика, галерея «Інтершик», клуб «Спорт-тайм», магазин «Міраж» на Соборній, «Укрсиббанк» по вулиці Чорновола та інші будуть відзначені подяками від організаторів конкурсу.

«Я сподіваюсь, що цьогорічний конкурс «Новорічний настрій» - це лише «перша ластівка», і з кожним роком його учасників більшатиме у геометричній прогресії (як це свого часу вже було, коли ми започатковували конкурс «Зразкова садиба»). Тому я не виключаю, що у Положення про проведення конкурсу в подальшому будуть вноситись зміни, а номінації - розширюватись», - зазначив голова конкурсної комісії, секретар міської ради Сергій Моргунов, підводячи підсумки засідання.

Більше фото у фотогалереї.


Переглядів: 8063
Поширень: 0