Інвестором, який розвиватиме КП "Аеропорт Вінниця" може стати група "Приват", про це сказав голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига в коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу.

"Приват" - відомий монополіст на ринку авіації. Відтак, ми обговорюємо можливість інвестування в аеропорт "Вінниця", - зазначив М. Джига. Він додав, що у будь-якому разі преференції на довгострокову оренду аеропорту будуть на стороні вітчизняного інвестора.

В той же час, 13 січня, під час перебування на Вінниччині віце-прем\'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков пообіцяв сприяти пошуку вантажопотоків, чартерних і бюджетних рейсів авіакомпаній для аеропорту "Вінниця". На його думку, щоб аеропорт запрацював, він має приймати близько 30-40 рейсів на тиждень.

"Один рейс на три дні, як маємо сьогодні у Вінниці, - це мало. Поки що питання розвитку аеропорту нерентабельне. Знайдемо вантажопотоки, чартерні і бюджетні рейси авіакомпаній - вінницький аеропорт буде обов\'язково працювати", - наголосив Б.Колесніков.

Він додав, що наприкінці квітня в Кабміні буде представлена концепція розвитку всіх аеропортів України. "Дешеві державні перевезення і вантажні перевезення - можливість вижити невеликим аеропортам", - підкреслив урядовець.

Для довідки:

КП "Аеропорт "Вінниця" (Гавришівка) є спільною комунальною власністю територіальних громад Вінницької області. Розташований за 7,5 км від залізничної станції м. Вінниця. Довжина бетонної злітної смуги - 2,5 км. Аеропорт придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень і цілодобово. Протягом 2010 року пасажиропотік склав 2600 осіб, у 2011 році очікується близько 10 тисяч. Вивчаються можливості здійснення авіарейсів з Вінниці до Москви, Анталії і Тель-Авіва.

Ігор Коломойський - співвласник групи "Приват". В активах групи декілька відомих банків, металургійні і феросплавні заводи, низка підприємств ТЕК.


Переглядів: 6143
Поширень: 0