У 2010 році частка коштів, зібраних мешканцями на співфінансування капітальних ремонтів у багатоповерхівках, збільшилось майже у 20 разівУпродовж 2010 року у житловому фонді Вінниці здійснювалися поточні та капітальні ремонти, проводився благоустрій та асфальтування прибудинкових територій. Крім того, торік було зрізано та почищено понад пів тисячі аварійних дерев, що в 2,5 рази більше ніж за два попередні роки разом взяті. Про це та інше у сфері житлового господарства Вінниці йшлося 18 січня на нараді, присвяченій підведенню підсумків роботи галузі за 2010 рік.

Минулого року досить суттєво збільшились обсяги виконання капітальних ремонтів будинків за рахунок співфінансування із мешканцями (30% - кошти городян, 70% - міський бюджет). Цьому сприяло підвищення активності самих мешканців, для яких виявилось під силу профінансувати 30% від загальної вартості робіт. У 2009 році мешканці зібрали 24,9 тисяч гривень на капітальні роботи у своїх будинках. Вже у 2010 році ця сума сягнула 493,1 тисяч гривень (з міського бюджету було виділено відповідно п’ять мільйонів гривень). Завдяки цьому минулоріч було відремонтовано дві з половиною тисячі квадратних метрів м’яких покрівель, 257 погонних метрів інженерних мереж та 2,3 тисячі погонних метрів стиків панелей.

У 2010 році частка коштів, зібраних мешканцями на співфінансування капітальних ремонтів у багатоповерхівках, збільшилось майже у 20 разівЗагалом у попередньому році на капітальний ремонт житлового фонду за рахунок усіх джерел фінансування (загального фонду, за рахунок співфінансування мешканців житлових будинків, цільового фонду міської ради) було спрямовано майже 7,5 млн. грн. 

Ці кошти були направлені на ремонт м’яких покрівель на 28 будинках міста (на двох із них ремонт здійснювався із використанням нових технологій). Також торік було здійснено ремонт зовнішніх міжпанельних стиків на 15 багатоповерхівках загальною площею майже 33 тисячі погонних метрів. У 2010 році на 23 будинках обласного центру було відремонтовано майже три тисячі погонних метрів внутрішньобудинкових мереж.

Як повідомив під час наради начальник управління житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Кушнір, у 2010 році також було проведено капітальний ремонт на чотирьох спортивних майданчиках, відремонтовано два ліфти та системи електрозабезпечення на 11 житлових будинках міста. «Торік було виконано роботи по благоустрою та асфальтуванню прибудинкових територій загальною площею 21457,5 квадратних метрів, - говорить Сергій Кушнір. – У весняний період проводився ремонт та фарбування лавок, здійснювалась побілка дерев та бордюрів, організовувались суботники за участю мешканців, восени – прибиралось та вивозилось опале листя з прибудинкових територій житлового фонду».У 2010 році частка коштів, зібраних мешканцями на співфінансування капітальних ремонтів у багатоповерхівках, збільшилось майже у 20 разів

Житлово-експлуатаційні підприємства торік провели ремонт у понад 550 під’їздах, завчасно підготували до початку опалювального сезону 1234 системи теплопостачання в житлових будинках, що дало змогу з настанням перших холодів розпочати подачу тепла в майже усі багатоповерхівки міста протягом трьох днів.

Підводячи підсумки наради, міський голова Володимир Гройсман повідомив, що в цілому робота житлового господарства Вінниці є задовільною . «Сьогодні ми вже бачимо певні покращення у роботі галузі, проте цього не достатньо, - зазначив міський голова. – Все, що стосується толерантності, доступності, відкритості, оперативності реакції на звернення мешканців – це те, над чим сьогодні слід посилено працювати».
 


Переглядів: 3355
Поширень: 0