Третього лютого депутати міської ради на позачерговій сесії ухвалили рішення «Про внесення змін до Програми економічного розвитку м. Вінниці на 2011 рік». У відповідності до нього, на завершення робіт по каналізуванню П\'ятничан та початок будівництва мережі водовідведення на Старому місті з міського та обласного бюджетів було виділено два з половиною мільйони гривень. Роботи по будівництву магістральної мережі каналізації у Староміському районі розпочнуться вже за кілька тижнів.

Наприкінці минулого року дещо раніше запланованих термінів розпочались роботи по каналізуванню мікрорайону П\'ятничан і вже невдовзі вони вийдуть на фінішну пряму. Цьогоріч раніше запланованих термінів планується приступити й до каналізування Старого міста.

Міська влада планує протягом п\'яти років збудувати магістральні мережі водовідведення в усіх мікрорайонах обласного центру, де є приватна забудова. Це, в свою чергу, дасть можливість поступово підключити до централізованої каналізації прилеглі та другорядні вулиці приватного сектору.

Проектом каналізування Старого міста передбачено будівництво самопливного колектору довжиною більше кілометра від ЗОШ №19 по вул. Северина Наливайка з виходом на вул. 8 Березня та переходом через Староміський міст на вул. Свердлова і його підключенням до існуючої каналізаційно-насосної станції.

Міський голова Володимир Гройсман повідомив, що міська влада зацікавлена у тому, аби якнайшвидше було завершено проект по каналізуванню П\'ятничан та розпочато роботи на Старому місті. «Я вважаю, що влада повинна приймати рішення тоді, коли це необхідно для людей, не чекаючи чергової сесії. Сьогодні депутати ухвалили відповідне рішення, тож процес каналізування приватного сектору продовжується, - говорить очільник Вінниці. - На сьогоднішній день питання централізованого каналізування має стати нормою для комфортного життя людей, які проживають у приватному секторі».


Переглядів: 3437
Поширень: 0