Незабаром у Вінниці може з’явитись муніципальна міліція. Її планують створити за рахунок місцевого бюджету міста. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції заступник начальника УМВС України у Вінницькій області , начальник штабу Микола Загорулько . Необхідність створити такий підрозділ в першу чергу пов’язана із значним скороченням числа працівників міліції, яке планують провести у 2011 році. На території Вінницької області працює близько 5 тисяч правоохоронців. До кінця року планують скоротити 30 % особового складу , а це більше 1600 чоловік. Одразу виникає проблема забезпечення охорони громадського порядку на місцях. Керівництво обласного управління міліції сьогодні спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування обговорюють питання про створення муніципальної міліції. Як розповів Микола Загорулько, у Вінниці планують створити за рахунок місцевого бюджету підрозділ з 70 чоловік. 40 посад працівників патрульно–постової служби та 30 посад дільничних інспекторів міліції. Крім обласного центру планують створити муніципальну міліцію в районах області, де є загострення оперативної обстановки. Також планується ввести при чергових частинах райвідділів групи швидкого реагування.

Протягом 2010 року кількість зареєстрованих злочинів зросла майже на 20 відсотків. Це відбулось насамперед у зв’язку із змінами в законодавстві в частині суттєвого зменшення порогу заподіяного матеріального збитку, який сьогодні складає 91 гривню. Протягом року на території Вінницької області правоохоронці реєструють понад 12 тисяч злочинів. Майже половина з цих злочинів - це крадіжки з домоволодінь. У 2010 році припинено діяльність 11 організованих злочинних угруповань, якими скоєно майже 60 тяжких та особливо тяжких злочинів. Також припинено діяльність ОЗГ з корумпованими та міжнародними зв’язками у складі 6 осіб, які організували та налагодили контрабандний канал надходження до держави етилового спирту. З 57 скоєних в минулому році вбивств розкрито 55. Розкрито 576 злочинів минулих років: одне умисне вбивство, 10 розбоїв, 7 умисних тяжких тілесних ушкодження, 25 грабежів, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами, 261 крадіжка всіх форм власності, з них 13 з магазинів та 54 з квартир громадян.

Як зазначив Микола Загорулько, протягом січня місяця поточного року правоохоронці розкрили ряд тяжких злочинів, серед яких вбивства, розбої та пограбування, викриття хабарництва. З поміж останніх розкритих злочинів – затримання працівниками УБОЗу за підозрою в отриманні 1500 грн хабара інспектора податкової інспекції м. Вінниці. В таку суму посадовець оцінила свої послуги по сприянню в оформленні документів на закриття підприємницької діяльності.


Переглядів: 4070
Поширень: 0