Працюючі підприємства Вінниці розширюються та нарощують виробництвоОчільник міста знайомився із їх роботою та цікавився, як вони працюють та розвиваються у нелегких сучасних економічних умовах.

Підприємства, які відвідав міський голова Володимир Гройсман, відносяться до тих, які постійно розвиваються, нарощують виробництво та слідкують за якістю товарів та послуг, які надають споживачам.

Наприклад, ТОВ виробничо-комерційне підприємство «Техногаз» виробляє медичний і технічний кисень, харчову і технічну вуглекислоти, рідкий і газоподібний азот. Крім того, здійснюється постачання аргону зварювальних електродів різного діаметру, дроту, карбіду кальцію, різних газозварювальних сумішей, медичного окису азоту (безпосередньо від виробників). Це підприємство на сьогоднішній день є провідним виробником і реалізатором технічних і медичних газів у нашому регіоні. Крім того, ТОВ "Техногаз" постійно розширює власну мережу сучасних газозаправних станцій по усій Україні, що дозволяє забезпечувати однаково високий рівень сервісу незалежно від місця проживання клієнтів. «Вуглекислота, яка виготовляється на вінницькому підприємстві «Техногаз», використовується провідними виробниками газованої води (такими як «Моршинська», «Миргородська»), а також його тут купують і наші виробники «Караван» та «Авіс», - говорить міський голова Володимир Гройсман. – А є багато виробників води, які закуповують газ на хімзаводах, де якість під великим питанням. Оскільки ми багато вживаємо газованої води, то це, відповідно, впливає і на наше здоров’я. Тому дуже хотілось би, щоб це підприємство успішно працювало і більше виробників води закуповували саме його якісну сировину».

Працюючі підприємства Вінниці розширюються та нарощують виробництвоДП “Вінницястандартметрологія” іще один приклад підприємства, яке успішно працює на території Вінниці. Його діяльність, як територіального органу Держспоживстандарту України, спрямована на реалізацію державної політики щодо забезпечення належного рівня якості та безпеки життя громадян, створення умов для підвищення ефективності захисту прав споживачів, удосконалення та розвиток системи технічного регулювання. На ДП «Вінницястандартметрологія» діє сертифікована на відповідність ДСТУ ISO 9001 система управління якістю, що об’єднує всі структурні підрозділи підприємства за напрямками діяльності: сертифікаційний центр; метрологічний центр; випробувальний центр; науково-методичний центр; технічний центр «Еталон». Перебуваючи на державному підприємстві «Вінницястандартметрологія» міський голова Володимир Гройсман повідомив, що у найближчому майбутньому харчова продукція, яка реалізується у вінницьких магазинах, буде також підлягати оцінці якості на цьому підприємстві. «Я думаю, що найближчим часом ми спробуємо розробити програму якості продуктів в місті, для того, аби знати, який товар реалізується, та зробимо все, щоб цю інформацію донести до споживача, який вже сам буде робити для себе висновки: чи купувати той чи інший товар, - говорить Володимир Гройсман. – Для нас важливо, щоб підприємства зрозуміли, що вони повинні виробляти якісну продукцію. Ми за те, щоб виробництва розвивались, але розвивались чесно по відношенню до споживача».

Приватне підприємство «Виробниче об’єднання «Елна-Сервіс», де також побував міський голова, спеціалізується на виготовленні електроприладів різних типорозмірів, конфігурацій та потужностей. Підприємство є одним з найбільших виробників України, що випускає такий вид товарів як електрокип\'ятильники, електроплити, електрокаміни і численні трубчасті електронагрівні елементи, які є основою електронагрівальних приладів: прасок, електрочайників,самоварів, електроплиток, електропекарень, електровафельниць, кавоварок. Загалом підприємство виготовляє 180 різних найменувань продукції. Висока якість та прийнятна ціна дозволяють підприємству конкурувати на ринках СНД та постачати свій товар у сусідні держави. «На продукцію, яку виробляє підприємство «Елна-Сервіс», дається гарантія 5 років, - розповідає очільник міста. – Жоден з іноземних виробників не дає такої гарантії на свій товар і це красномовно свідчить про якість нашої продукції».

В цілому минулого року підприємства Вінниці показали позитивну динаміку в плані нарощення своїх економічних показників: збільшився обсяг реалізованої продукції на триста мільйонів гривень, третина промислових підприємств здійснила технічне переоснащення виробництва на суму понад 150 млн. грн., у 2010 році на 15% зросла кількість підприємств, на яких впроваджено систему управління якістю та ін.


Переглядів: 10987
Поширень: 0