Поїсти млинців, взяти участь у конкурсах та дістати для мами чоботи зі стовпа можна було минулої суботи і неділі. Свято проводів зими і зустрічі весни влаштували вінничанам настоятель храму блаженної Ксенії Петербурзької протоієрей Сергій Наваліхін, його брат Олексій і православний центр «Канон».

Брати Наваліхіни власноруч на вогнищі приготували млинець діаметром у 1,5 метра. Щоб його спекти знадобилось піввідра тіста.

– Ми дуже переживали, щоб він вийшов, адже такого розміру млинець ми робили вперше, – пояснює протоієрей Сергій Наваліхін. – І найприємніше, що всі його скоштували й взяли участь у святі.

Два призи зі стовпа дістали учні дев’ятого класу Вінницької школи №6 Сергій Єрохін та Славко Соболєвський, а ось у чоботи взув маму восьмикласник Владислав Рябошапка з 21 школи.

– Лізти на стовп дозволяли лише хлопцям, старшим 15 років, але я не боялася за сина, бо він у мене спортивний, займається боксом, ушу, футболом і тенісом, – розповідає мати 14-літнього Владислава. – Ще й взуття виявились мого 38-го розміру.

Організатори сподіваються, що святкування Масляної у Вінниці стане традиційним.


Переглядів: 6215
Поширень: 0