Протягом двох днів, 10 та 11 березня, у Вінниці проходило засідання секції юристів Асоціації міст України. Юристи із Одеси, Чернігова, Сум, Житомира, Рівного, Хмельницького, а також Вінниці та Вінницької області обмінювалися досвідом правового забезпечення роботи органів місцевого самоврядування у своїх містах, а також розглянули проект паспорту сфери «Організаційно-правова основа місцевого самоврядування».

Секція юристів є одним із десяти фахових об\'єднань працівників муніципалітетів, які утворені та діють при Асоціації міст України (АМУ). До її складу входять фахові керівники та працівники юридичних відділів та управлінь міських рад міст, які є членами АМУ. Для допомоги у вирішенні правових проблем при Асоціації у вересні минулого року створено Центр правової допомоги містам, при якому діє пряма телефонна лінія. Як повідомив директор Центру правової допомоги містам Асоціації міст України Віктор Кравченко, отримати консультацію можна і з допомогою сайту.

Під час засідання юристи розглянули проект, розроблений АМУ в рамках проекту ДІАЛОГ, який реалізується спільно з USAID, та має назву «Організаційно-правова основа місцевого самоврядування». Директор Аналітичного центру АМУ Володимир Пархоменко презентував паспорт сфери, в якому визначено перелік проблем у муніципалітетах, які потребують законодавчого вирішення. Він також зазначив, що цей паспорт сфери може стати основою для законопроектної діяльності Асоціації міст України.

Заступник Вінницького міського голови Володимир Слишинський привітав керівників та працівників юридичних відділів та управлінь міських рад, які представляють муніципалітети різних міст України та Вінницької області, із першим засіданням секції юристів. «Робота Вінницької міської ради та її виконавчого комітету побудована таким чином, що жодне із рішень не приймається без візування юридичного управління, - зазначив Володимир Слишинський. - Я сподіваюсь, що досвід Вінниці допоможе іншим містам у правовому забезпеченні роботи органів місцевого самоврядування. Приємно те, що саме у нашому місті відбувається засідання секції юристів Асоціації міст України. Маю надію, що завдяки плідній співпраці ми зможемо налагодити стосунки між містами та спільно вирішувати питання щодо правового забезпечення органів місцевого самоврядування».


Переглядів: 3865
Поширень: 0