11 березня у ході перебування у Вінницькій області представники Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я ознайомились з роботою обласної дитячої лікарні та ходом будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

Голова Комітету Тетяна Бахтєєва цікавилась у спеціалістів обласної дитячої лікарні досвідом виходжування новонароджених з екстремально низькою вагою. За словами керівника закладу Тетяни Антонець, в установі – одні з найнижчих показників летальності, а завдяки фаховості медиків і сучасному обладнанню вдалось врятувати немовля з масою тіла 610 г. Відділення дитячої реанімації, яке відвідали представники Комітету, розраховане на 12 місць, проте стабільно приймають 15 дітей. У відділення патології новонароджених, зазначила Тетяна Антонець, маленьких пацієнтів з найвіддаленіших районів доставляють за 2-3 години, що дозволяє вчасно надавати необхідну меддопомогу.

Разом з тим, зазначила головний лікар обласної дитячої лікарні, обладнання для реанімування новонароджених потребує постійного сервісного обслуговування, окрім того планове його оновлення має відбуватись через 3-5 років. Тільки експлуатація медичної техніки обходиться у 300 тис. грн..

Також народні депутати оглянули офтальмологічне відділення. Через нього щороку проходить 1300 дітей, повідомила завідуюча відділенням. А медики фіксують порушення зору з кожної шостої дитини в області.

Представники Комітету ознайомились з ходом будівництва хірургічного відділення обласної клінічної лікарні ім. Пирогова. Голова облдержадміністрації Микола Джига підкреслив: таких активних будівельних робіт об’єкт не знав з 1992 року, коли було закладено фундамент. На разі в будівлю підведені комунікації, проводяться штукатурні роботи. Тетяна Бахтеєва висловила сподівання, що «довгобуд скоро стане новобудом».

Також для потреб медичних закладів області парламентарі передали комплект для лікування жовтяниці у новонароджених та аспіратор для реанімаційних заходів.


Переглядів: 3679
Поширень: 0