Два дні у Вінниці на запрошення міської влади перебувала делегація із польського міста Кракова. Фахівці із технічного університету цього міста вивчали ситуацію із транспортним забезпеченням Вінниці, аби розробити загальну концепцію розвитку цієї важливої сфери життєдіяльності обласного центру та визначити першочергові об\'єкти, які можна вдосконалювати у найближчому майбутньому.

Польська делегація по питанню вдосконалення дорожньо-транспортного руху до Вінниці приїздила вже вдруге. Перший візит був ознайомчий, під час якого іноземні фахівці дізнались про основні завдання, на якими працюватимуть у майбутньому. Цього разу вони у Вінниці вже працювали над конкретними проектами і збирали всю необхідну інформацію. Як повідомив начальник управління транспорту, енергетики та зв\'язку міської ради Юрій Іорданов, представники польського університету дослідили більше 20 найбільш проблемних ділянок, які є незручними для водіїв. Протягом наступних двох-трьох місяців ця інформація буде опрацьована, після чого будуть надані пропозиції щодо вирішення існуючої ситуації.

«На сьогоднішній день у Вінниці проводиться робота по ліквідації автомобільних заторів, - розповідає Юрій Іорданов. - Окрім цього, в подальшій роботі над оптимізацією дорожнього руху в місті ми будемо акцентувати особливу увагу на кільцеві розв\'язки та безпечний проїзд перехресть. Перші два об\'єкти вже запроектовані: перехрестя вулиць Тарногродського та Київської, Барське шосе, Хмельницьке шосе та виїзд на окружну дорогу. Оптимізацію руху транспорту на цих об\'єктах планується здійснити до кінця року. Загалом буде розроблена комплексна схема».

Для вирішенням проблем, які стосуються вдосконалення дорожньо-транспортної системи міста свого часу міська влада уклала договір на проведення відповідних досліджень із Вінницьким технічним університетом. Завдяки цьому певні проблеми вже вдалось вирішити. На черзі - питання про використання успішного досвіду вирішення подібних проблем європейських країн. Саме тому до Вінниці було запрошено польських фахівців.

«Для нас сьогодні є дуже важливим сформувати власну транспортну політику міста з допомогою досвіду країн Європи, - зазначив міський голова Володимир Гройсман під час зустрічі із польською делегацією. - Ми повинні організувати якісну транспортну систему уже згідно європейських вимог. Мається на увазі і рух автотранспорту в місті в цілому, і обслуговування вінничан громадським транспортом. В першу чергу високі вимоги мають ставитись саме до громадського транспорту, робота якого повинна бути максимально зручною, комфортною та підлаштованою під потреби людей».

Залиште Вашу пропозицію щодо вдосконалення дорожніх знаків, розмітки, роботи світлофорів


Переглядів: 3539
Поширень: 0