У Вінниці відсвяткували 67-у річницю визволення міста Недільного ранку 20 березня керівництво і громадськість Вінниччини вшанували тих, хто віддав життя під час визволення м.Вінниці від нацистських загарбників. Саме 67 років тому Москва салютувала доблесним військам 1-го Українського фронту, що звільнили Вінницю.

Учасники мітингу поклали квіти до Меморіалу Слави у сквері ім. Козицького, а самі урочистості пройшли дещо у зміненому форматі. Під час відзначення пам\'ятної дати максимальну увагу громади привертали до героїв тієї війни. У Вінниці відсвяткували 67-у річницю визволення міста На сьогодні їх залишилось лише шестеро, наймолодшому з них 80 років. Ще - 20 ветеранів, які тримали оборону. Своїх героїв вінничани відтепер будуть знати в обличчя – до свята у місті з’явилися біг-борди з фотографіями цих людей.

«Війна це трагедія для народу будь-якої країни, це кров та загибель людей, це глибока психологічна травма від якої десятиліттями не можуть отямитися учасники тієї війни. Але ці герої визволяли Вінницю для нас, для майбутніх поколінь – і за це їм вічна шана і подяка» - відзначив голова облдержадміністрації Микола Джига.


Переглядів: 3792
Поширень: 0